Культурне свинство: у Житомирі мешканці «малосімейки» руйнують свій будинок

Культурне свинство: у Житомирі мешканці «малосімейки» руйнують свій будинок

Поганий ліфт, перегорілі лампочки, ремонту в під’їзді немає – у таких умовах живуть мешканці будинку на вулиці Грушевського, 50\81 в Житомирі. Хто винен – комунальники чи самі мешканці багатоповерхівки?

 

У Житомирі мешканці девятиповерхівки по вулиці Грушевського, 50\81, скаржаться на низку проблем. Міські комунальники про проблеми малосімейки знають з численних скарг її мешканців. Тут час від часу щось трапляється: то світло зникне на кілька днів, то штукатурка відлетить.

Висновки можна робити ще навіть не заходячи всередину. Тут на цілий будинок – один під’їзд. Дверям невідомо скільки років, вони обдерті, не зачиняються і вже давно потребують заміни. Саме через ці так звані двері й починаються всі проблеми культурних і «не дуже» мешканців малосімейки. Як кажуть у народі: це просто «прохідний двір»! Далі в очі відразу «кидаються» вирвані ящички з електрикою та розмальований ліфт.

Взагалі, ліфт – це окрема проблема цього будинку. За словами мешканців, впродовж років його існування він постійно ламається, часом й зовсім по декілька місяців не працює. А взагалі вражає навіть не це, а те, що він ромальований. Пенсіонерка Світлана Володимирівна жаліється, що записи в ліфті тут цілий рік, їх навіть вже ніхто не зафарбовує, бо відразу з’являються нові «сучасні» матюки. Читаючи ці слова, діти відразу вивчають нові слова, а старші можуть дізнатися новини про своїх сусідів. Зараз ліфт працює, діє карткова система, але люди втомлюються викликати – їде він лише коли його добре «попросять», разів зо три.

Відео дня

На Грушевського 50\81 поштові скриньки ще з «тих» часів. (Щоправда, усі поштові скриньки у житлових будинках Житомира часто-густо шокують своїм виглядом). Через несправні замки та відсутність дверцят не лише кожен охочий може скористатися кореспонденцією сусіда, а й як наслідок – квитанції та важливі повідомлення адресатам часто губляться. «Привітні» мешканці цієї адреси їх просто поламали, і скриньки нині у стані «вільного» доступу.

Окрім цього, через відсутність замка у під’їзді, вочевидь, cюди частенько навідуються місцеві наркомани. Матусі стурбовані, бо шприци «запихують» під батареї,  сходи або ж просто кидають у кутки. Щодо батарей на сходових майданчиках, то вони навіть 13 грудня – холодні.

Темінь у під’їзді вічна проблема цього будинку. Виявляється, до викручування лампочок в під’їздах на перших поверхах частіше причетні самі ж мешканці. Тут подейкують, що аби не купувати нову лампочку для заміни перегорілої в домашньому світильнику чи люстрі, люди самі викручують лампочки (навіть не тільки з перших поверхів, а й зі своїх, з коридорів загального користування). Світло тут «на вагу золота», бо на 9 поверхів лише на двох видно. Проте, у місцевій комунальній службі нас запевнили, що світло у цьому будинку з’явиться знову протягом декількох днів.

Як висновок, можна сказати, що у більшості проблем винні самі ж мешканці цього будинку. Важко навіть уявити, як можна руйнувати те, що інші будували не один рік, тим більше їм ще там жити і жити… Для початку потрібно починати навколишній комфорт будувати самому, а вже потім «перекидати» проблеми на інших.

Марина Михальчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up