Кожен дорослий українець щорічно випиває 8,6 л алкоголю

Кожен дорослий українець щорічно випиває 8,6 л алкоголю

 8,6 л алкоголю щорічно випиває кожен українець віком від 15 років, підрахувала Всесвітня організація охорони здоров’я, - повідомляє Рахункова палата.

Проте, як виявилось, ми не така вже й питуща нація. Серед 39-ти європейських країн, які досліджувались, Україна посідає 35 місце. Водночас істотно занижувати ці показники може невраховане споживання нелегально виробленого та ввезеного алкоголю.

Фахівці Рахункової палати виявили, що Мінекономіки, податкова і митниця недостатньо аналізували обсяги нелегального виробництва та імпорту в Україну спиртного. Його частка, за оцінками експертів, може становити від третини до половини вжитого обсягу, залежно від виду алкогольної продукції.

Крім цього, досі належним чином законодавчо не врегульоване питання торгівлі алкогольними напоями через Інтернет. Неможливо достовірно визначити вік покупця, а отже, є ризики продажу алкоголю неповнолітнім.

Відео дня

Нагадаємо, у 2021 році за матеріалами ювенальних поліцейських анульовано 12 ліцензій на продаж алкоголю і тютюну у закладах Житомирщини.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up