Коростенські поліцейські проти самогоноваріння, реконструкція шляхопроводу та суддя-мільйонерка: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Коростенські поліцейські проти самогоноваріння, реконструкція шляхопроводу та суддя-мільйонерка: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Коростенські поліцейські, які провели «спецоперацію», реконструкція Київського мосту, вирубка житомирського лісу, суддя, яка заробила 2 млн грн за пів року.

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

Доблесть коростенських поліцейських

У мережі здійнялася хвиля жартів після того, як Коростенське районне управління поліції на своїй фейсбук-сторінці відзвітувало про боротьбу із самогоноварінням.

Відео дня

Поліцейський із Коростеня утилізував 3,5 літра самогону, який приховала місцева пенсіонерка, просто виливши його у садку.

 «Так, під час відпрацювання Ушомирської територіальної громади Калинівського старостинського округу у 71-річної місцевої жительки поліцейськими було вилучено та знищено частини самогонного апарату і виготовлену готову продукцію», – йдеться у повідомленні Коростенського районного управління поліції. 

Правоохоронці опублікували декілька фото з дому пенсіонерки, на яких видно, що у неї було конфісковано одну трилітрову банку із самогоном та одну півлітрову.

Дільничні офіцери поліції закликали громадян повідомляти їм про осіб, причетних до виробництва, зберігання та реалізації самогону, що дозволить запобігти біді у багатьох родинах.

Новину опублікувала низка українських видань у рубриці «Курйози». Вочевидь, не всі житомиряни згодні з такими методами боротьби з алкоголем.

«Краще б наркоманів ловив та крадіїв», – прокоментував Рома Дубовий.

«Лишили бабульку возможности "заработать" лишнюю копейку», – написала Ольга Печерская.

«Представити поліціянтів до нагороди, викрили небезпечний злочин», – жартує Євгеній Гончаренко.

«Ай, молодцы», – зазначив Макс Сергеев.

«Ух ты, какая сенсация и подвиг полицейских?!» – говорить із сарказмом Евгения Табунщик. 

«А ці герої своїми діями не забруднюють навколишнє середовище?» – запитує Сергій Самійлик.

«Це все, що вони можуть зробити», – зазначає Валентина Оксаніч.

«Це як мінімум орден. Утилізували під шашлик», – пожартував Дмитрий Стаценко.

Реконструкція шляхопроводу

 

У Житомирі розпочнуть реконструкцію шляхопроводу через залізницю. Автомобільний рух пустять в обхід, по вулиці Сергія Параджанова.

За словами міського голови Сергія Сухомлина, проєкт реконструкції аварійного шляхопроводу (вулиця Київська – Київське шосе) коштуватиме понад 200 млн грн, з бюджету міста виділять більше ніж 20 млн грн.

«Цей міст перебуває в аварійному стані. Проєкт вже є. Ми передбачаємо там велосипедні доріжки і багато чого, згідно з новими ДБН. Буде оголошений тендер на реконструкцію. Терміни будівництва 8-9 місяців», – говорить міський голова. 

Новий шляхопровід буде ширшим – до двох існуючих смуг (в обох напрямках) буде додана ще одна смуга, велодоріжка та тротуар. Також він буде вищим за нинішній, щоб під ним могли проїжджати електропотяги, зокрема Інтерсіті.

«Щоб закривати проїзд, треба було доробити дорогу через міст по вулиці Параджанова, бо все робиться навиворіт», – прокоментував Сергій Нікітченко.

«Те, що зробили, то і розіб'ють по Параджанова», – написав Саша Кальчук.

«Міст у кінці Параджанова, як пральна дошка, плюс яма на ямі, йому буде кирдик, якщо всі поїдуть», – коментує Юрій Кравченко.

«Я пам'ятаю, коли робили мости на Київський (тоді Леніна) та на Богунії перед олімпіадою в кінці 70-років. Був напряг! Це при тому, що машин тоді їздило набагато менше! А зараз буде просто колапс!» – згадує Юрій Поплавский.

«Розтягнуть ремонт надовго, грошей багато», – говорить Сергій Мірошниченко.

Вирубка лісу на Житомирщині

Протягом листопада-грудня 2018 року на території лісництва одного із спецлісгоспів Коростенського (раніше Лугинського) району прохідною рубкою вирубано 409 дерев породи сосна різного стану і діаметру. 

Складаючи лісорубний квиток, головний лісничий допустив протиправну недбалість, оскільки саме на тій території не запроєктовано жодних рубок, зокрема і через низьку густоту лісу. 

Отже, майже пів тисячі дерев на площі 1,7 га вирубано протиправно, чим завдано державним інтересам шкоди на суму майже 630 тис. грн. Зараз проходить встановлення усіх деталей провадження.

Житомирянам болить тема вирубки лісів, і пройти повз таку резонансну подію вони не змогли.

 «Скоро дійдуть до нашого району. Вони зразу палять, а потім спокійненько вирізають все підряд!» – написала Любовь Шусть-Власюк.

 «Всіх лісничих під суд – це мафія організована», – пише Олександр Хромов.

 «Бідняга не знав таблиці ділення, а так міг би гарно піднятись», – зазначив Коля Варгіч.

«Так йому ще дадуть заслуженого працівника лісу чи героя України?» – цікавиться Віктор Васильчук.

«Всі вирізали весь ліс, а судить будуть одного?» – запитує Валентина Морожик.

 «Ви погляньте на українськи ліси і Карпати, там нікого не впіймали і хто це все кришує, без вершків там не обходиться», – пише Олег Гордин.

 «Так ще жоден лісничий не був притягнутий до відповідальності», – говорить Olexander Boiko.

 «Усіх лісничих області під суд, вони з Полісся зробили пустелю», – закликає Владимир Шиманский.

Заробила 2 мільйони за пів року

Голова Богунського районного суду Житомира Наталія Гулак за останні пів року роботи отримала 1,9 млн грн зарплати.

У декларації зазначається, що з 1 січня по 2 липня 2021 року Наталія Гулак отримала у територіальному управління Державної судової адміністрації в Житомирській області 1 млн 886 тис. 021 грн зарплати. За цей же час їй виплатили 65 тис. 533 грн пенсії.

Нагадаємо, 17 червня цього року Вища рада правосуддя звільнила у зв’язку з поданням заяв про відставку суддю Богунського райсуду Житомира Наталію Гулак, яка була головою зазначеного суду. У 2020 році Гулак за основним місцем роботи в Богунському райсуді Житомира отримала 1 млн 140 тис. 987 грн заробітної плати, її пенсія за рік склала 111 тис. 957 грн.

Житомирян неабияк здивувала сума, яку заробила пані Наталія. Ось що вони пишуть у коментарях:

«Та ще хабарів разів у два більше, за їхній "непосильний труд"...» – коментує Віктор Калинич.

«Это откуда вообще такие зарплаты судьям.. Дичь какая-то, при средней зарплате по стране 8 тыс.» – зазначила Марина Марина.

«Навіщо народ баламутите?» – запитує Андрій Шевчук.

«Пойдут на что угодно для сохранения кормушки», – написала Лариса Турчина.

 «И с какой радости такая зарплата?» – цікавиться користувач з ніком UA Yuriy.

«А без зарплати, ви знаєте?» – запитує Valentyn Piask.

 «Одна така суддя із з/п близько 300 тисяч на місяць може 600 людей, що отримують мінімалку, до середньої зарплати в 10-11 тисяч звести. Не думаю, що для управління статистики то новина», – так пише про ріст середньої зарплати Григорій Косяк.

 «І за пів року не сплатила у Пенсійний фонд 296 124 грн єдиного соціального внеску, бо з/п понад 90 000 ЄСВ не оподатковується. Круті у нас закони! Немає, щоб наддоходи оподатковувати за вищою шкалою, то у нас навпаки – звільняють від оподаткування. А потім плачуть – немає надходжень у Пенсійний фонд! То звідки ж їм взятися?» – запитує Lyudmila Golovchenko.

«Не пишіть дурниць. Суддя порядна, була, є і буде. Законних, справедливих рішень прийнято безліч. Ви запитайте людей, по яких ця суддя виносила рішення. І що про неї скажуть? А розказувати про те, скільки вона заробила... Молодець... А тепер питання до всіх – Гулак прийняла закон "про пенсійне забезпечення"? Ні. А цю дурницю хто пише, просто заздрять. І скільки ми будемо так один одного зневажати, так ми будемо і жити...» – поділився своєю думкою Руслан Логінов.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up