Коли надпотужний спорткар «BMW M5» став поза законом, або на що йдуть люди, аби заволодіти ексклюзивним авто

Коли надпотужний спорткар «BMW M5» став поза законом, або на що йдуть люди, аби заволодіти ексклюзивним авто

Київська митниця у співпраці з Інтерполом зафіксувала факт ввезення авто преміум-класу за підробленими документами, - повідомляє пресслужба відомства. 

Автомобіль з інноваційною системою інтелектуального повного приводу M xDrive, з бітурбо двигуном потужістю понад 600 кінських сил, який набирає швидкість від 0 до 100 км/год за 3.4 секунди,  з першокласним кокпітом, прибув для оформлення на митний пост «Житомир» Київської митниці з подальшим відправленням на адресу одного з вінницьких спеціалізованих товариств.

Згідно з товаросупровідними документами, свідоцтво про реєстрацію спорткару вартістю 63 700,00 євро або 1,7 млн. грн. було видане реєстраційними органами Швейцарії, а попереднім власником транспортного засобу було зазначено швейцарську компанію.

Однак, як свідчила відповідь Національного центрального бюро Інтерполу в Швейцарії,  даний автомобіль на обліку у реєстраційних органах цієї країни не перебував, а компанія, зазначена як попередній власник авто, на території Швейцарії не зареєстрована.

Відео дня

Таким чином встановлено, що транспортний засіб марки «BMW M5» 2019 року, переміщений через митний кордон України з приховуванням від митного контролю через подання митному органу документів, що містять ознаки підробки.

Вочевидь, документи на авто були підроблені, аби надати йому статусу вживаного, таким чином, суттєво зекономивши на податках, адже ціна такого «BMW M5» коливається в межах 150 тисяч євро (4,5 млн.грн.), тобто втричі більше від заявленої вартості.

Стосовно керівника вітчизняного товариства, на адресу якого прибув автомобіль сумнівного походження, складено протокол про порушення митних правил, передбачених ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

Відповідальність за даною статтею передбачає покарання у вигляді 100% штрафу від вартості автомобіля та його конфіскацію.

Публічна прем'єра даної моделі «BMW» відбулася  2017 року. Всього таких автомобілів випущено кілька сотень.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів 15:00 Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства photo_camera 14:43 Ракета «Циркон» долітає до Житомира за шість хвилин
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up