Керівник водоканалу відзвітував, що у 2018 році підприємству вдалося зекономити електроенергію та зменшити втрати води

Керівник водоканалу відзвітував, що  у 2018 році підприємству вдалося зекономити електроенергію та зменшити втрати води

Під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 17 квітня директор директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін відзвітувався про виконання показників фінансового плану за 2018 рік.

Про це повідомляє офіційний сат підприємства.

Також він розповів, що на даний момент підприємству вдається значно економити на електроенергії та зменшити втрату води в мережі. Середня заробітна плата за останній місяць складає близько 8800 грн.

«Спостерігається доволі позитивна динаміка зменшення втрат води на 10%. Окрім того, у нас є суттєва економія по електричній енергії. Тільки за три місяці цього року, якщо порівнювати з минулим, ми зекономили майже 3 млн грн, або майже 1,4 млн кВт електричної енергії. Для прикладу: за березень економія складала 17%, і це для підприємства шалена цифра. Але за різних погодних умов, які також впливають на енергоспоживання, підприємство споживає більше електроенергії. У середньому ми маємо 15-17% зменшення порівняно з минулим роком. За рахунок проектів, які були реалізовані по модернізації насосної станції другого підйому, ми отримали шалену економію енергії. У нас є доволі шокуючі цифри щодо економії електроенергії: дві насосні станції після реконструкції споживають на 92% і 95% менше електричної енергії», – зазначив директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Відео дня

Незабаром у Житомирі розпочнуться роботи по реалізації проекту від Світового банку, підрядники вже розпочинають заміну мереж та будівництво нових очисних споруд.

«Цього тижня розпочнуться роботи по заміні мереж. Інвестиція в заміну мереж, кредит Світового банку і початок робіт запланований на цьому тижні. У середу-четвер буде вже заключний етап мобілізації нашого підрядника і розпочнуться роботи по прокладці нових магістральних трубопроводів. Безпосередньо за три тижні розпочнуться роботи по будівельних майданчиках нових очисних споруд води, а разом із цим і нових очисних споруд каналізації. Тобто ми вже впритул наблизились до фізичної реалізації проекту. Цього місяця проектна документація подається на експертизу і після цього розпочнеться велике будівництво», – додав Андрій Нікітін.
 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up