Карантин вихідного дня: що це таке

Карантин вихідного дня: що це таке

Що означає карантин вихідного дня, який можуть незабаром ввести в Україні.

У понеділок, 9 листопада, міністр охорони здоров'я Максим Степанов дав деякі роз'яснення.

Коли введуть карантин вихідного дня?

Про карантин вихідного дня вже деякий час говорить і Максим Степанов, і головний санлікар Віктор Ляшко.

"Ми будемо пропонувати жорсткий карантин вихідного дня", - заявив пан Степанов 9 листопада.

Відео дня

Такі заяви лунають на фоні погіршення ситуації з коронавірусом в Україні. Нещодавно в країні вперше зафіксували понад 10 тисяч хворих на добу.

Проте рішення про карантин має ухвалити лише уряд.

Що закриють під час карантину вихідного дня?

У вихідні дні, суботу та неділю, починаючи з 00.00 суботи до 00.00 понеділка мають закрити все, крім продуктових магазинів, аптек, транспорту, заправок та ветеринарних аптек, розповів Степанов.

Ресторани, кафе, інші заклади громадського харчування, за словами Степанова, мають працювати виключно "на виніс".

МОЗ рекомендує заборонити у вихідні дні роботу ТРЦ, проведення розважальних заходів. "Лише мінімізуючи контакти, можливо розірвати ланцюг передачі вірусу", - заявили в міністерстві.

Чи буде жорсткий локдаун в інші дні?

З 9 листопада в Україні почало діяти нове карантинне зонування - вся карта стала "помаранчевою" та "червоною", "зелених" та "жовтих" зон не залишилося.

Тобто значна кількість обмежень вже мала б діяти в країні. Але у багатьох містах цього не відбувається.

При цьому захворюваність стрімко зростає. Чиновники обіцяють, що жорсткий локдаун має бути лише крайньою мірою.

Президент Володимир Зеленський раніше не виключив, що локдаун в Україні можуть запровадити при 15 тисячах нових хворих на день.

"Ввести і сказати, що завтра у нас жорсткий локдаун - це неважко. Але ми повинні знайти баланс. У нас є ще стан економіки, і ми повинні зважувати і знайти баланс з точки зору захисту і роботи звичайних людей. Ми розуміємо, що ввести жорсткий локдаун на тижні і на місяць - це значить залишити людей без роботи", - коментував пан Степанов можливість локдауну.

Карантин вихідного, за його словами, дозволить розірвати ланцюг передачі та розповсюдження коронавірусу, зберігаючи функціонування економіки.

Що з коронавірусом в Україні?

За минулу добу в Україні 8 687 нових випадків коронавірусної хвороби.

До лікарень потрапило 1 100 людей, померли 115.

Але минулого тижня показники були значно вищі. За день фіксували 9 і навіть 10 тисяч хворих. У багатьох лікарнях України вже немає місць для хворих.

За весь час пандемії в Україні захворіли 469 тис. людей, одужали - 209 тис., померли - 8 565.

За останню добу найбільше підтверджених випадків є у Києві, Харківській, Запорізькій, Житомирській та Київській областях.

Найбільші проблеми і черги з тестуваннями у Житомирській, Запорізькій, Київській та Миколаївських областях. Іноді на тести треба чекати тижнями.

Джерело:  BBC Україна

Читайте також:

В Житомирській області  - один з найвищих показників захворюваності на коронавірус!
 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (27)
  • Зоя Чуприна

    В Польщі вже з обіду суботи все закрито в т.ч. продуктові магазини і аптеки.
  • Людмила Кулик

    Потрібні жорсткі дії інакше буде кінець

    Виктория Степанюк-Петранговская reply Людмила Кулик

    Людмила Кулик кінець буде коли посадять всіх дома в опалювальний сезон без заробітної плати!!!
  • Катерина Александровна

    Главное что будут открыты аптеки и продуктовые магазины, транспорт, а без всего остального можно очень даже легко прожить.

    Александр Паламарчук reply Катерина Александровна

    Ирина Доманчук Ага, а Земля плоская и держится на трех слонах).

    Ирина Доманчук reply Катерина Александровна

    Я не верю в covid-19

    Наташа Пасичник reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна плановых операций и госпитализации, если у вас не ковид, тоже не будет. Уже сейчас люди не могут в полном объёме получить химиотерапию, например. Ясно же сказали что??? Вы дурака включаете или вам настолько похрен, лиж бы вас не коснулось. Ясно говорят и о том, что лечение ковида бесплатное на сегодняшний день, а на самом деле??? И так далее..

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Наташа Пасичник а с больницами уже что не так?! Ясно же сказали, плановые делать не будут, но прием никто не отменял, врачи работают в штатном режиме...пока...но вот насколько их хватит, это уже другой вопрос...

    Наташа Пасичник reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна причём поликлиника? Речь идёт о больницах. В поликлиниках в субботу и воскресенье и без того только дежурные врачи.

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Виктория Степанюк-Петранговская да нет, что вы, просто свой комментарий адресовали именно мне, а не в общем...

    Виктория Степанюк-Петранговская reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна разве я жалуюсь? Я точно так же как и Вы озвучила свою точку зрения! Это запрещено?

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Виктория Степанюк-Петранговская себе ответ я давно дала, это во-первых, а во-вторых, если ваш что-то не устраивает, я не думаю что ФБ это именно то место, где будут рассматриваться ваши жалобы или недовольствия руководством страны.

    Виктория Степанюк-Петранговская reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна а вот я уверенна,что если бы был бы смертельный вирус вот именно смертельный,то пустили бы деньги из коронофонда на дороги!? Дайте ответ себе!

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Виктория Степанюк-Петранговская такое впечатление, что мы в этом виноваты... Если бы народ придерживался всех рекомендаций изначально, может быть мы не пришли бы сейчас к такому результату, а так имеем то, что имеем...

    Виктория Степанюк-Петранговская reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна особенно без работы в отопительный сезон!!

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Наташа Пасичник ну кто вам сказал, что отменены приемы с другими болезнями?! Ну вы понимаете, что это бред?! У меня мама работает в поликлинике, все всех принимают

    Лариса Тищенко reply Катерина Александровна

    А зачем закрывать промысловые магазины они тоже придерживаются карантина в масках пусть люди работают им нужно кормить семьи

    Наташа Пасичник reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна Вы не совсем понимаете : эти ограничения - полная глупость, ничего это не изменит. Страны с развитой экономикой болеют, все болеют... Только для нас эти ограничения могут быть непоправимыми. Если экономику уничтожат, это коснётся и Вас с семьёй. Кстати, отменены все плановые операции и приём больных с другими диагнозами. А смертность от гриппа, например, выше, чем от ковида, но никто не поможет теперь. Происходит какой то бред, который ну никак не поможет сдержать распространение ковида, я именно об этом

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Олександр Колібабчук кто сказал?!

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Наташа Пасичник лично я и моя семья это придерживаемся, но я не могу свои мозги вставить людям... Поэтому если им фиолетово на окружающих, то почему мне должна болеть голова за них?!

    Олександр Колібабчук reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна , а то что и больницы будут закрыты

    Наташа Пасичник reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна ну вот потому что фиолетово каждому, так и живём. Ближнему фиолетово на вас и ваших родственников. Вы одна из тех, кто считает, что маски - это главная защита? Профилактика - это не только маски, должна быть дезинфекция, своевременная и бесплатная диагностика и многое другое

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Олександр Колібабчук без больниц, что?!

    Олександр Колібабчук reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна , без больниц?

    Катерина Александровна reply Катерина Александровна

    Наташа Пасичник мне фиолетово, главное, чтобы мои родные были живы и здоровы, это так к слову. А вот этому всему, скажите спасибо " героям" кричащим вируса нет, зачем маски...

    Наташа Пасичник reply Катерина Александровна

    Катерина Александровна это если думать узко и одним днём. Экономика очень пошатнется, последствия будут..

    Петя Хабазня reply Катерина Александровна

    Это пока не случится дома ЧП, что можно будет выходные без света и воды просидеть, потому что негде будет купить нужные материалы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up