Автопарк шкільних автобусів Житомирщини поповнився на 12 одиниць

Автопарк шкільних автобусів Житомирщини поповнився на 12 одиниць

Напередодні нового навчального року райони та ОТГ Житомирщини отримали 12 нових шкільних автобусів.

 

Перед приміщенням Житомирської облдержадміністрації 23 серпня, у День українського прапору, 4 об'єднані територіальні громади і 7 районів отримали ключі від 12 нових шкільних автобусів, закуплених за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів на умовах співфінансування «70% на 30 %». Участь у заході взяли Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма.

Як зазначив Генадій Зубко, сьогодні Житомирщина є лідером з впровадження реформ децентралізації. За його словами, автобуси – це  маленький інструмент новітнього шкільного простору.

«Сьогодні йде реформування освіти, створюється нова українська школа. Мінрегіон впроваджує новий освітній простір – це питання транспорту, інфраструктури навколо школи, навчальних приладів і те, що стосується внутрішнього дизайну і доступності приміщень для освіти наших маленьких дітей. Цього року в області відкривається 30 опорних шкіл, до яких будуть приєднуватись філії. Тому для нас важливо будівництво автомобільних доріг, щоб з цих філій можна було безпечно доїхати до опорної школи, – пояснює Віце-прем’єр-міністр. – Ми змогли об'єднати зусилля різних джерел фінансування – і Фонд регіонального розвитку, і субвенції ОТГ, програма «Шкільний автобус» Міносвіти, додаткова субвенція на опорну школу, і для нас дуже важливо, що саме Президентська програма щодо перевиконання митних платежів спрямована на ремонт доріг, які ведуть до опорних шкіл».

Відео дня

Шкільний транспорт отримали 4 об’єднані громади – Семенівська ОТГ, Станишівська ОТГ, Ушомирська ОТГ та Брусилівська ОТГ. А також райони: 2 автобуси для Пулинського району, по 1 - для Коростенського, Новоград-Волинського, Романівського, Ружинського, Черняхівського та Чуднівського районів.

Варто відзначити, що під час огляду автбусів у Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України виникли зауваження.

«Зауваження, насамперед, стосуються того, що ми вимагаємо більшого, ніж є у виробників — щоб дитина, яка потребує інклюзивної освіти, могла зайти до автобусу. Питання в тому, що виробники повинні підтягуватися до вимог, які ми ставимо сьогодні перед собою, - ділиться Генадій Зубко. - У цьому році запроваджена програма інклюивної освіти. І якщо дитина і її батьки вирішили,  що вони готові навчатися в школі, а не вдома — значить, ми повинні дати їм це».

Губернатор області Ігор Гундич зазначив, що за останні 2 навчальні роки в області було закуплено 58 нових шкільних автобусів, з яких 12 – у 2017 році. Наразі Житомирина потребує ще 38 одиниць транспорту. Нині парк шкільних автобусів області вже налічує 254 одиниці.

 

Анастасія Кузьмич

Фото: Роман Плевако

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up