Історія пустого підземелля: як в Житомирі витрачають кошти на безглузді проєкти

Історія пустого підземелля: як в Житомирі витрачають кошти на безглузді проєкти

Час іде, а підземелля в Житомирі продовжує пустувати. Кожного дня містяни проходять повз об’єкт, котрий не має логічного застосування, ба більше, його існування навіть не має логічного пояснення. 

У 2016 році, під час прокладання плитки на тротуарах по вулиці Бердичівській, було знайдено підземелля, яке вирішили зробити цікавою локацією для Житомира. 

Проте сталося не так, як гадалося. Починаючи з візуальної складової, закінчуючи наповненням. Архітектурна концепція передбачала скляне накриття у вигляді трикутника – таким чином кожен міг би роздивитися під склом інсталяцію, проте кінцевий вигляд локації став зовсім іншим. У результаті житомиряни побачили пласке вікно під ногами і чотири гранітні стовпчики, що оточували це віконечко. Ніяких експонатів туди не помістили, оскільки в підземеллі не було нормальної вентиляції

Згодом вентиляцію все ж встановили. А ще з часом – підсвітку. Це мали зробити одразу після відкриття підземелля, проте побачили ми це лише у 2019 році.

Відео дня

Зараз підземелля виглядає занедбано, а логіки в його існуванні – немає зовсім. Після дощу та перепадів температур там так само з’являється конденсат. Є підсвітка, проте вона дозволяє розгледіти лише пагони дерев, що встигли вирости там за цей час.

Але владу питання такого безглуздого використання коштів навряд чи цікавить. Журналісти редакції «20 хвилин» зв’язалися з начальником управління капітального будівництва Житомирської міськради В'ячеславом Глазуновим, щоб дізнатися, яка доля підземелля у 2020 році.

 «Конденсату я там не бачив, вентиляція працює. Мені невідомо, чи буде там інсталяція. «Ремісничий двір» – вони хотіли туди інсталяцію, але поки що нічого не встановлено. Вентиляція працює, підсвітка також. Нам були виділені кошти на будівельні роботи, на інсталяцію нам кошти не виділяли», - зазначає В’ячеслав Глазунов.

На наше запитання: чи підземелля і надалі буде просто пустувати, і гарантії, що там з’явиться інсталяція – немає, він відповів: «Я не можу надати відповідь».

Телефонуємо в «Ремісничий двір», нам пояснюють, що підземелля не придатне для розміщення в ньому інсталяції:

«Ви бачили те пошарпане підземелля? Там по-перше, нічого не буде видно, навіть, якщо ми і встановимо туди інсталяцію; по-друге: там немає нормального вентиляційного облаштування», - пояснює директор музею «Ремісничий двір» Федір Євтушенко.

Житомирянам залишається насолоджуватися «прекрасною» локацією в центрі міста, й чекати… можливо, окрім дерев, там з’явиться ще й якась живність.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up