Інформація про поверховість новобудов відтепер доступна кожному онлайн, - Мінрегіон

Інформація про поверховість новобудов відтепер доступна кожному онлайн, - Мінрегіон

У реєстрі будівельної діяльності Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) стали доступними техніко-економічні показники будівельних об’єктів.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Олександр Дудченко.

«Йдеться про можливість слідкування за змінами у процесі будівництва — відтепер у ЄДЕССБ можна буде дізнатися про кількість поверхів та квартир, загальну площу квартир, підземного паркінгу та інших нежитлових приміщень у будинку. Це буде корисним, наприклад, для покупців квартир у новобудовах. Адже іноді буває так, що об’єкти, які будуються, “трохи” відрізняються від проекту — коли недоброчесні забудовники, наприклад, добудовують до них декілька поверхів», — зазначив Олександр Дудченко.
Зазначимо, подібна відкрита система даних про техніко-економічні показники об’єктів відповідає міжнародній практиці. Також ці дані будуть доступні на Порталі відкритих даних.
Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив, що подальше спрощення процедур та цифровізація є стратегічним напрямом розвитку сфери управління житлом в Україні.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up