Ігор Гундич після відвідування родини, яка тримає велике господарство, ініціює зміни до програми АПК

Ігор Гундич після відвідування родини, яка тримає велике господарство, ініціює зміни до програми АПК

Голова ОДА Ігор Гундич ініціюватиме внесення змін до Програми агропромислового розвитку, завдяки чому компенсацію за доїльний апарат зможуть отримати і ті домогосподарства, які утримують 2 і більше корів.

Про це повідомив Ігор Гундич 23 квітня відвідуючи родину Кобилинських у Попільнянському районі, яка отримала відшкодування з обласного бюджету за закуплений апарат для доїння корів, - інформує прес-служба ОДА.

«В області успішно діє програма розвитку агропромислового комплексу. Один із напрямків – відшкодування домогосподарствам, які мають 3 і більше корів, вартості доїльного апарату. Минулого року компенсацію отримали 300 домогосподарства Житомирщини. Те, що саме цей напрям є необхідним для жителів області – це однозначно. Цього року ми ще не розпочали прийом документів, а вже є 200 бажаючих отримати відшкодування за доїльні апарати», – зазначив Ігор Гундич.

Голова ОДА акцентував на тому, що більше жителів Житомирщини повинні мати доїльний апарат. Саме тому ініціюватиме зміни до програми АПК для того, щоб і ті господарства, які утримують 2 і більше корів, змогли отримати кошти за доїльний апарат.

Відео дня

«Сьогодні багато людей цікавляться тим, чому повертають кошти саме власникам 3 і більше корів. І навіть на «гарячу лінію» надходили такі звернення. Адже цих власників руки так само болять від ручного доїння корів. Тому з такою ініціативою я обов’язково звернусь до депутатів і будемо пропонувати відшкодування тим господарствам, які утримують навіть 2 корови».

За словами господині Людмили Кобилинської, доїльний апарат дуже полегшує працю: «Адже коли підключаєш апарат, то є час і для іншої роботи – свиней погодувати, і з сусідами поговорити. А коли це робиш вручну, по часу довше і руки болять. Ми з радістю радимо нашим знайомим скористатися програмою та отримати компенсацію за доїльний апарат».

Про таку можливість – отримати компенсацію за куплений доїльний апарат – пані Людмила дізналась від знайомих на ринку. Зібравши всі необхідні документи, родина подала заявку, і вже протягом 2 місяців отримали на рахунок 6, 4 тис. грн.

Оглянувши, як працює доїльний апарат, Ігор Гундич назвав ще кілька напрямків програми АПК, за якими господарства можуть отримати компенсацію.

«У програмі на 2018 рік є напрям, завдяки якому господарства отримують компенсацію за придбання нетелів, телиць, або корів – по 10 тис. грн ми готові відшкодовувати домогосподарствам. Також кошти з обласного бюджету можна отримати за приріст поголів’я. Тобто якщо у фермерському чи домашньому господарстві збільшується поголів’я дійної худоби, то ми компенсуємо по 2 тис. грн за кожну голову», – зауважив керівник області.

Нагадаємо, що жителі Житомирщини можуть отримати від 2 до 200 тис. грн компенсації за різними напрямками програми АПК.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up