Хто відновлюватиме екосистему після масової загибелі риби – з’ясують експерти

Хто відновлюватиме екосистему після масової загибелі риби – з’ясують експерти

Щотижня екологи відбирають проби води, щоб встановити причину замору риби.

 

Після кінцевих висновків екологів буде встановлено винних. Якщо виявиться, що винуватцем є КП «Житомирводоканал» міської ради, то вони відшкодують всі збитки, також й штрафні санкції. Про це повідомив житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Після усунення аварії щотижня мені надають результати замірів викидів екологічної інспекції, зараз вони відповідають нормам. Гадаю, що це більш за все пов’язано зі спекою, з процесом гниття водоростей, і точно не пов’язано з водоканалом, тому що зараз ситуація контролюється і щотижня моніториться. В іншому випадку мова йтиме не лише про догани щодо працівників КП ”Житомирводоканал”. Але я усе ж таки хочу побачити заключні висновки екоінспекції», – розповів Сергій Сухомлин.

Журналісти «20 хвилин» запитали, чи може бути причиною загибелі риби робота підприємства «Рудь», яке розташоване поруч. Міський голова цю інформацію спростував.

Відео дня

«Якщо б це було від компанії «Рудь», то в результатах експертизи, в аналізі були б відповідні складові. А так вони не підтвердились ані по підприємству «Рудь», ані по картонному комбінату. Будь-які можливі звинувачення не підтвердились. Там чітко органіка», – наголосив Сергій Сухомлин.

Мер міста додав, якщо провину житомирського водоканалу не доведуть, існує вірогідність, що кошти на відновлення риби у річці Тетерів, буде виділено з міського бюджету.

Алла Гетьман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up