Громадські слухання та скандал на виконкомі Новогуйвинської селищної ради через підвищення тарифів на тепло

Громадські слухання та скандал на виконкомі Новогуйвинської селищної ради через підвищення тарифів на тепло

Несподіваний новорічний подарунок отримали жителі смт Новогуйвинське, зазирнувши у свої поштові скриньки та побачивши там платіжки за січень нового року. Сума збільшилася майже вдвічі!

Обурені жителі прийшли на виконком Новогуйвинської селищної ради з вимогою пояснити різке підвищення тарифів на теплопостачання. Раніше Новогуйвинське ВЖРЕКП з питання здійснення розрахунків за послугу з постачання теплової енергії надало інформацію, що 18.10.2019 року Новогуйвинське ВЖРЕКП подало на затвердження до виконкому Новогуйвинської селищної ради новий тариф на послугу з постачання теплової енергії для населення смт Новогуйвинське – 1740,45 грн (з ПДВ) з 1 Гкал, вартість природного газу в тарифі становила 8361,85 грн за 1000 м³ станом на вересень 2019 року.

 21.11.2019 року виконавчим комітетом Новогуйвинської селищної ради було прийнято рішення №99, яким Новогуйвинському ВЖРЕКП встановлено плановий тариф на послугу при застосуванні приладів обліку теплової енергії. У зв’язку із зменшенням ціни на природний газ, використаний теплопостачальними організаціями, у грудні 2019 року до 6388,66 грн за 1000 м³, керівником Новогуйвинського ВЖРЕКП було прийнято рішення про зміну розміру нарахувань за теплопостачання споживачам смт Новогуйвинське. Згідно з проведеними розрахунками, вартість 1Гкал для населення у грудні 2019 року становила 1385,30 грн (з ПДВ).

Відео дня

За спожитий теплопостачальними організаціями природний газ у січні 2020 року НАК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» підвищила вартість газу порівняно з груднем 2019 року. Також у січні зросли інші складові тарифу, а саме: ціна за розподіл природного газу АТ «Житомиргаз», прожитковий мінімум, розподіл активної електроенергії АТ «Житомиробленерго». 

Але пояснення представників Новогуйвинського ВЖРЕКПу не задовольнили людей, і вони звернулися до сесії селищної ради з пропозицією переглянути тарифи. У зв'язку з тим, що обурення місцевих жителів прийняло досить бурхливі форми, депутат Новогуйвинської селищної ради Петро Остапчук подав на розгляд чергової сесії селищної ради проєкт про скасування рішення виконавчого комітету Новогуйвинської селищної ради №99 від 21 листопада 2019 року «Про встановлення планових тарифів на послуги з постачання теплової енергії для споживачів смт Новогуйвинське», який, на його думку, був прийнятий в порушення вимог діючого законодавства.

Жителям Новогуйвинського залишається тільки чекати на те, яке саме рішення прийме наступна сесія селищної ради.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up