Global Climate Action Summit об’єднав людей, яким небайдужа доля нашої планети, - мер Житомира

Global Climate Action Summit об’єднав людей, яким небайдужа доля нашої планети, - мер Житомира

Цьогорічний Глобальний кліматичний саміт (Global Climate Action Summit) у Сан-Франциско зібрав представників муніципалітетів та бізнесу з усього світу, яких хвилює проблема глобального потепління.

На запрошення губернатора Каліфорнії та мера Сан-Франциско саміт відвідав і міський голова Житомира Сергій Сухомлин, - повідомляє прес-служба міськради.

«У рамках саміту відбулися виступи відомих політиків, бізнесменів та активістів різних громадських організацій, які вболівають за клімат. Ми також побували на виставці інноваційних технологій у сфері відновлювальної енергетики, зустрілися з екс-мером Нью-Йорка, підприємцем і філантропом Майклом Блумбергом та діючим мером Сан-Франциско Лондон Брід. Саміт об’єднав людей, яким небайдужа доля нашої планети», – зазначив  міський голова.

Відео дня

За словами Сергія Сухомлина, Житомир також має рухатися у напрямку скорочення споживання енергії та викидів СО 2.

«Ми приєдналися до європейської ініціативи лише в 2012 році, але станом на початок 2018 року вже досягли скорочення споживання енергії та викидів СО 2 більше ніж на 10,0%. У червні ми підписали з міжнародною кліматичною організацією 350.org меморандум та взяли на себе зобов’язання перейти до 2050 року на 100% відновлюваних джерел енергії. Житомир став першим містом в Східній Європі, що задекларувало таку готовність. Більше того, ми розуміємо, що це можна зробити і швидше. Постійний ріст цін на енергоносії і в той же час поступове здешевшання технологій ВДЕ роблять це абсолютно реальним», – говорить очільник міста.

Сергій Сухомлин не сумнівається, що житомиряни підтримують таку ініціативу.

«У нас і зараз працюють практично всі програми ЄС та Світового банку у сфері відновлювальної енергетики, ми впроваджуємо низку проектів, пов‘язаних з переходом на ВДЕ та економією енергії . Ми живемо у зеленому місті з гарними природними ландшафтами, і якщо хочемо зберегти його таким для своїх дітей, то необхідно дбати про навколишнє середовище. Крім того, тут є і пряма економічна вигода, яку люди відчують у своїх платіжках – теплова енергія з відновлювальних джерел дешевша, ніж енергія з викопних джерел», – підсумував міський голова.

Більш детально про результати поїздки на Global Climate Action Summit Сергій Сухомлин розповість у вівторок, 18 вересня, під час брифінгу у прес-центрі Житомирської міської ради. Запрошуємо журналістів на 12.00.

Нагадаємо, 22 червня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та представник міжнародної неурядової організації «350.org» Юлія Пашковська підписали меморандум про співпрацю.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up