Глава Уряду про перевірку АМКУ: Аудит має бути прозорим і жорстким

Глава Уряду про перевірку АМКУ: Аудит має бути прозорим і жорстким

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наполягає на проведенні масштабної і прозорої перевірки діяльності Антимонопольного комітету, особливо випадків перешкоджання та блокування державних закупівель за рішеннями АМКУ.

Про це Глава Уряду сказав під час зустрічі з Головою Державної аудиторської служби України Лідією Гавриловою.

«Уряд прийняв рішення здійснити перевірку Антимонопольного комітету на предмет надзвичайно чутливого питання, про яке я чую з усіх куточків нашої країни. Недосконалість або можливість недобросовісно виконувати закон у деяких випадках використовується Антимонопольним комітетом для того, щоб робити державні закупівлі неможливими або блокувати їх по всій країні. Це приводить до неефективності використання бюджетних коштів, до порушення правил конкуренції, штучного стримування проведення робіт по всій країні тощо, –сказав Володимир Гройсман. – Хотів, аби цей аудит був прозорим, ефективним, жорстким. Для того, щоб ми чітко розібралися, яка ситуація в Антимонопольному комітеті, хто гальмує процеси, хто сприяє неефективній роботі. І далі треба буде підготувати звіт – з прізвищами, результатами – і повідомити українцям. Публічність додає відповідальності».

Глава Уряду наголосив, що цього звіту очікують всі. «Я постійно отримую численні скарги», - додав Володимир Гройсман.

Відео дня

Лідія Гаврилова підтвердила слова Прем’єр-міністра і повідомила, що численні запити і скарги щодо діяльності Антимонопольного комітету приходять від парламентарів, від громадян, від громадських організацій.

«Дійсно важливе питання. Ми максимально прозоро й конструктивно підійдемо до виконання доручення», - зазначила Голова Держаудитслужби.

Довідково

У середу, 13 червня, Кабінет Міністрів України доручив Державній аудиторській службі України провести аудит Антимонопольного комітету України по фактах затримки процедур державних закупівель. Йдеться про факти зупинки, скасування або оскарження процедур державних закупівель, які вже призвели до затримки будівництва об'єктів, зупинки робіт тощо.

Урядовий портал

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up