Герої повернулись: Житомир зустрів воїнів-десантників, які прибули із зони ООС

Герої повернулись: Житомир зустрів воїнів-десантників, які прибули із зони ООС

Півтори тисячі десантників, які тривалий час захищали Україну в районі виконання бойових завдань, повернулися до пункту постійної дислокації.

На майдан Соборний прийшло кілька сотень людей - як родичі, так і небайдужі містяни. На знак пошани вони радісно зустрічали кожного героя зі словами подяки. Житомирянка Оксана розповідає, що її батько - боєць 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, вже 3 роки він  боронить територію нашої держави.

Відео дня

"Кожного дня ми з мамою хвилюємося за нього. Дуже хочеться, щоб настав мир в Україні, і усі хлопці повернулись живими додому назавжди. Сьогодні зібралось стільки мешканців нашого міста - це доказ того, що всі ми патріоти", - розповідає житомирянка Оксана.

Заступник командира військової частини полковник Юрій Галушко привітав військовослужбовців з довгоочікуваним поверненням додому. Він наголосив, що військові з честю та гідністю виконали свій обов’язок із захисту територіальної цілісності України.

"Шановні бойові побратими, я маю честь від командування десантно-штурмових військ привітати особовий склад славетної, героїчної, кращої бригади з поверненнням на рідну Житомирщину. Неможливо передати всі ті відчуття, які зараз переповнюють мене, ваших близьких, рідних та  житомирян, коли вони стоять поряд з такими героями як ви, які сумлінно виконують свої завдання, знаходячись в найгарячіших точках зони проведення ООС. Воїни 95-ї бригади, продовжуючи славетні традиції "Крилатої піхоти" минулих поколінь, вже у наші дні пишуть свою історію, яка сповнена славетних перемог і, на жаль, трагічних втрат", - звернувся до присутніх заступник начальника десантно-штурмової бригади полковник Юрій Галушка.


Військовим вручили нагороди та відзнаки за честь та мужність при виконанні своїх обов'язків. Найменші житомиряни зі словами подяки дарували воїнам-героям квіти.

"Я сьогодні прийшов сюди разом із сестрою Катрусею, якій 5 років, аби зустріти наших бійців, подивитись їм в очі і сказати велике дякую за те, що вони роблять. Ці квіти - це лише частина тієї подяки, яку ми маємо виказати нашим військовим", - розповідає учень 9 класу Андрій Мартинов.

В кінці заходу півтори тисячі десантників у супроводі оркестру пройшли вулицями Житомира до військової частини на Богунії.

Аліна Бойко

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up