Фокус уваги: що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Фокус уваги: що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Журналісти «20 хвилин» промоніторили, чим цікавляться житомиряни у соціальних мережах. За результатами реагування та обговорення тем житомирською аудиторією ми виокремили ТОП-новини за тиждень.

ТОП-1. Міськрада замовила за 1,5 млн грн проект будівництва Палацу спорту на Старому бульварі

Управління капітального будівництва міської ради замовило проектну документацію для будівництва Палацу спорту, який планують звести поряд з міським парком. Містяни активно долучились до обговорення події.

«На будівництво спортзали для ЗОШ 32 виділяють кошти уже 3 роки і виділити не можуть. На діагностичну апаратуру в дитячий кардіоцентр збирають по школам. Сміття літає по всьому місту, доріг майже немає... Проблем більш суттєвих – ціла купа. Ось тільки такі проблеми для деяких – не актуальні», – коментує Анна Бойченко.

Відео дня

«Уявіть вартість всього будівництва, якщо тільки проект обійшовся в 1.5 млн грн! Хто вибирав цю безсовісно-безсмертну владу?» – обурено коментує Тетяна Ярмолюк.

«1,5 млн засвоїли! Які молодці! Потім ще на правки і удосконалення спишуть і так далі. В усіх цивілізованих країнах виділяється земля і оголошується конкурс, хто із забудовників подасть кращий і досконаліший проект, взявши на себе зобов’язання збудувати його вчасно і за обгрунтовані кошти!» – пише Микола Козачук.

«Це класно! Але тих проектів уже штук 20. Давайте доробимо спочатку по набережній і стадіон, бо ні туди, ні туди грошей не вистачить», – пропонує Богдан Яремчук.

«Все лише великі плани. Отак нинішня влада кине все це на роздоріжжі долі, і гроші, можна вважати, підуть по повітрі. От невже наразі немає актуальніших проблем у місті, можу особисто перерахувати неозброєним оком їх, а от чомусь чиновники не хочуть бачити», – запитує Богдан Меньков.

ТОП-2. У Житомирі продовжили опалювальний сезон

На терміновому позачерговому засіданні виконкому через нестійкі погодні умови вирішили продовжити подачу тепла до 22 квітня. Житомиряни коментують новину. Більшість містян бідкається, що батареї холодні, тому в помешканнях прохолодно.

«Вокзальная. Батареи с 11 числа холоднючие, и на ночь их никто не включает», – коментує Катерина Адрійчук.

«Деньги спать не дают нашему теплоэнерго! Что они греют и кого, непонятно, но плату возьмут как положено! Хватит издеваться над людьми!» – обурено пише Катя Бождоганова.

«Де його включили? Пр. Миру – холодні ще з минулого тижня, а рахунок принесуть як за люті морози», – коментує Інна Темчук.

«И у нас холодно в квартире, и батареи лёд – район Глобала», – приєднується до обговорення Наталія Пойта.

«У нас на Гоголевской – теплые батареи. Некоторые ОСББ, у кого счетчики, сами отключили», – пише Ірина Мамутова.

ТОП-3. У маршрутному таксі №147 під час руху відпало колесо

Інцидент стався на Великій Бердичівській, 36, біля Т-подібного перехрестя з вулицею Чорновола.

«Прочитав постанову про підвищення вартості проїзду у 2 рази, але так і не зрозумів: підвищення стосується усіх перевізників, незалежно від форми власності? Якщо, наприклад, у комунальному транспорті є валідатори, нехай не всі увімкнені, але є, і там не буде проблем із оплатою готівкою, безконтактно та карткою житомирянина, то яка ситуація буде у приватних перевізників? У постанові написано, що у разі відсутності або несправності валідатора вартість проїзду коштуватиме 1 гривню. Це якщо я правильно все зрозумів. А тепер моделюємо ситуацію: сідаю я в умовну 10-ку, і там немає валідатора. Згідно з постановою міської ради, я маю право заплатити за проїзд 1 гривню, власне яку я буду давати водію. Тепер питання: наскільки голосно буде кричати на мене водій, з якою силою я отримаю копняка при виході та скількома літрами крові наллються очі у кермувальника у даній ситуації?» – коментує Артем Міліневський.

«Це, мабуть, до підвищення ціни таке коїться, і, на думку міської влади, це є якісні умови перевезень! Просто уявіть собі, якби це сталось на корбутівському мосту, коли маршрутка 80 женеться, які могли б бути наслідки?!» – запитується Наталія Комаринська.

«Коли нарешті наша шановна влада прибере ці розвалюхи, які смердять, трусяться і розвалюються? Хочеш возити людей – придбай нормальний транспорт! Заробляй!» – пропонує Наталія Радчук.

«Вартість проїзду піднімають, а людей гірше, ніж скотину, возять. Цій газелі взагалі вже пару років місце на звалищі, а не на дорогах міста! Куди взагалі дивляться контролюючі органи? Власники маршрутів самі пільгові категорії визначають, знімають пільговий проїзд, випускають на рейс відра з болтами, роблять, що заманеться на очах у всього міста, і нікому до цього немає діла. Якось дивно», – коментує житомирянин Максим.

«В нас може щось і зміниться в плані якості перевезення громадян тільки тоді, коли вже буде пізно, коли не дай Боже станеться лихо і постраждають невинні люди, що заплатили 8 грн. От тоді може й почнуть шевелитись, і щось-таки зміниться в якості та контролі перевезень громадян нашого міста та області загалом», – передбачає Настя Рошко.

Ми і надалі слідкуватимемо за подіями, які стали знаковими та важливими для житомирян.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up