Фокус уваги: що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Фокус уваги: що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Журналісти «20 хвилин» промоніторили, чим цікавляться житомиряни у соціальних мережах. За результатами реагування та обговорення тем житомирською аудиторією ми виокремили ТОП-новини за тиждень.

ТОП-1. Пільгові категорії громадян почали отримувати карту житомирянина

У Житомирі розпочалась видача карти житомирянина, яка зможе врегулювати конфліктну ситуацію між пасажирами, перевізниками та міськрадою, – переконана місцева влада. Містяни активно долучились до обговорення події.

Відео дня

«Я ходила регистрироваться еще осенью. Сказали, перезвоним скоро, но скоро опять будет осень. А так никто и не набирал!» – коментує Ніна Павлюк.

«Я досі не можу зрозуміти, як ця карта працюватиме у приватних маршрутках, якщо перевізники не мають валідаторів, а деякі з них ще й мають борг річної давнини по тим же валідаторам! Місцева влада нехай спочатку повідомить нас про взаємодію пасажирів та перевізників завдяки цій горе-карті», – пише Марина Голець.

«Раніше чи пізніше не можна було, тільки між першим та другим турами. Так співпало, правда? Смішно!» – коментує Дмитро Панченко.

«А я все ж вірю, що саме карта житомирянина зможе вирішити питання, яке висить у повітрі вже стільки років. Проте маю багато запитань щодо оформлення непільгової категорії карток. Прес-служба міської ради не інформує зовсім! Потрібно краще працювати, адже ви отримуєте за свою працю державні кошти», – пише Максим Перепила.

ТОП-2. Начальник ТТУ в суді оскаржує розпорядження міського голови щодо догани

Начальник комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Євгеній Демчик у суді оскаржує розпорядження мера Сергія Сухомлина.

«Я – за, а то не дают работать нормальным людям», – коментує Віктор Пінчук.

«Да. Тяжело мэру с такими кадрами что-то полезное для города делать... Однако несмотря на серьезную критику, на их фоне видны его положительные качества. Этого не отнять», – пише Ігор Нестеренко.

«Якщо ти не співаєш гарних слів діючій владі, ти – не такий?! Навіщо тоді було призначати Демчика, аби потім влаштовувати ці шоу?» – запитує Василь Коломієць.

«На мою думку, їх усіх потрібно порозганяти і зробити повне перезавантаження! Усі роблять вигляд активної діяльності, а в результаті лише гучні слова та обіцянки! Зрада, панове», – пише Орес Многоловець.

ТОП-3. Житомир за кошти бюджету участі закуповує «сонячні дерева» для зарядки телефонів у гідропарку

КП «Парк» Житомирської міської ради оголосило закупівлю на придбання трьох комплектів обладнання для «сонячних дерев» з Wi-Fi пристроями для підзарядки гаджетів.

«Це все добре, і, звичайно, такі інновації потрібні, але на фоні поганих з латками доріг і дірявого міського транспорту – це лише виглядає, як Дольче Габанна на безхатьку», – пише Саша Невмержицький.

«Я бы закупила транспорт для города, вместо допотопных газелей пустила бы муниципальные маршруты, отремонтировала дороги, а потом и на инновации переключилась», – пропонує Алла Земелева.

«Єдине місце, де в цьому є хоч якийсь сенс, – за мостом у зеленій зоні. Чи в гідропарку десь на галявині. В інших випадках – тупо тринькання грошей», – пише Григорій Шадура.

«Солнечные батареи в лесу – оригинальная идея. Кто их охранять будет? Наше общество пока не готово к такому ноу-хау», – коментує житомирянин Андрій.

«Мали 30 тролейбусів купити, мабуть, не домовилися про ціну. Тепер дерева хочуть купувати», – пише Міша Онищенко.

«Нашим людям треба бетонні дерева, все ж трощать, поламають. Все, як завжди», – коментує Світлана Яндульська.

ТОП-4. Депутати Житомирської облради планують звернутися до Кабміну щодо встановлення відповідальності за відмову від вакцинації

Депутати на двадцять третій сесії Житомирської обласної ради VII скликання 2019 року планують звернутися до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради щодо встановлення відповідальності за відмову від вакцинації.

«Вроде одна страна. В Киеве непривитые в сад и школу ходят, а в нашей области – другие законы. В Киеве только в период вспышек и карантина запрещено. У кого дети пострадали от вакцинации, то знают, что ни врач, ни государство не несут ответственность за последствия», – коментує Ірина Мов.

«Це – не однозначне питання. Мають не тільки батьки давати згоду на вакцинацію, але й лікарі теж підписували відповідний папір про те, що цій конкретно дитині можна робити щеплення і якість вакцини гарантується», – пише Ольга Стешина.

«Якщо буде така відповідальність покладена на батьків, то паралельно Кабмін зобов'язаний також притягувати до відповідальності медперсонал за наслідки від вакцин! Саме тоді буде справедливість!» – коментує Ольга Колеснікова.

«Питаннями медицини повинно займатися управління охорони здоров'я в області, епідеміїї вигадані для відмивання коштів. Невже зграї депутатів немає більше чим займатися. Відірвіться від своїх стільців, погляньте навкруги, яка екологія навколо. Яка забруднена річка, яке повітря, які дороги, та в кінці кінців в лікарнях що коїться! Приміщення з вулиці відремонтували, а всередині як було все з часів СРСР, так і лишилось», – пише Ірина Голубєва.

Ми і надалі слідкуватимемо за подіями, які стали знаковими та важливими для житомирян.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up