Фокус уваги: що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Фокус уваги: що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Журналісти «20 хвилин» промоніторили, чим цікавляться житомиряни у соціальних мережах. За результатами реагування та обговорення тем житомирською аудиторією ми виокремили ТОП-новини за тиждень.

ТОП-1. Нечувана жорстокість

У Житомирі підлітки побили 15-річну дівчину та виклали відео в Інтернет. Відеозапис, на якому школярки знущаються зі своєї ровесниці, сколихнуло мережу. Житомиряни почали активно коментувати дії неповнолітніх.

«Цікаво, чи покарають цих потвор? Чи будемо тільки бідкатися, як завжди, у соцмережах, погано, що у нас тільки надають першу інформацію, а за перебігом справи у подальшому ніхто не слідкує, було б дуже добре, щоб наші журналісти і надалі контролювали за перебігом справи, щоб все це не зійшло нанівець, щоб ці потвори були покарані», – пише Лариса Ейсмонд.

«Сколько можно? Что за дети? Нет, это не дети, это уже преступники, которых нужно наказывать по всей строгости на площади, чтобы все остальные видели, что зло наказуемо! Нельзя такого делать, они уже не понимают», – дописує Галина Голимбевська.

Відео дня

«Я шокована. Що робиться з дівчатами, вони – майбутні матері. Звідки така жорстокість?» – запитує Юлія Поповіченко.

«Це – поведінка підлітків, що зростають у жорстокому суспільстві... і у них, таких юних, ще є можливість виправити основу своєї сутності. А люди старшого віку, що лишають коментарі, переповнені злістю, свій шанс, скоріше за все, вже втратили», – коментує Вадим Наконечний.

«Хтось ще сумнівається, що деградація суспільства в повному розквіті в Україні? Чим ми кращі мешканців африканських племен людоїдів? Хтось ще має бажання щось змінювати? Ці дівчата – плоди виховання своїх батьків, яким мабуть не до них!» – пише Павло Пашківський.

«Ну буде розмова з батьками, сльози крокодилячі і мирова… Ну, може, ще пару грн заплатять. А якби за таке впаяли тисяч 300 штрафу для батьків, то це був би останній такий вчинок їхньої "дитини"», – пише Іван Репета.

«Може, ввести заборону на володіння смартфонами особам, які не досягли повноліття? Бо подібні дійства набули масштабу епідемії в нашій країні», – коментує Віталій Шевченко.

ТОП-2. У Житомирі по вулиці Східній у черговий раз провалився асфальт

Утворилось провалля, як завжди, через аварію каналізаційного колектора. Ще з 2015 року і дотепер декілька разів на рік проблемна частина дорожнього покриття дає про себе знати. Житомиряни обурено коментують подію у соціальних мережах.

«Останні 30 років на вулиці Східній, на вулиці Бориса Тена та у дворі Покровська, 12 безкінечні пориви та ремонти. Житомир (як і будь-яке інше місто) не зраджує себе ще з часів Радянського Союзу», – пише Тетяна Левук.

«Хронiчна яма бiля 8 школи?» – запитує Людмила Ілюсь.

«Ця частина дороги вже як пам’ятний знак про те, що наше місто рушиться через бездіяльність місцевої влади, яка лише гребе кошти собі у кармани!» – обурюється Каміла Моршина.

«Ця проблема знову ляже на плечі житомирян, комунальники тільки те і вміють. що смети захмарні на земляні роботи складати, а самі земляні роботи робити не вміють. Розрили та зарили, ось і все. А те, що вода тече поза трасами та вимиває грунт, вони мовчать. Необхідно усувати прориви по трасах та ремонтувати, як слід. А там таких спеціалістів немає», – пише Юхім Кузьмич.

«Незабаром весь Житомир піде під провалля! Бо такого занедбаного стану доріг, тротуарів, вулиць і т.д. не було за жодного керівника і його команди! Найголовніше, що вони всі отримують шалені премії з великою кількістю нулів за “врєдность труда”», – коментує Лілія Альохіна.

ТОП-3. У Житомирі продовжили карантин

7 лютого міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішила продовжити карантин у навчальних закладах Житомира. Як стало відомо, у загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах та рекомендовано у ПТУ продовжити обмежувальні заходи до 15 лютого включно. Новина стала однією з обговорюваних у мережі Фейсбук.

«Нема слів, отак і отримують наші діти знання тільки за рахунок репетиторів! То газ економлять, то карантини місяцями», – пише Катерина Музичук.

«А экзамены потом тоже эта комиссия будет сдавать? Дети больше дома сидят, чем в школу ходят, а потом в дневнике читаешь, почему ваш ребёнок не знает. Интересно, почему же это он не знает», – коментує Олег Боровський.

«Батьки, дивіться за вашими дітьми, де і з ким вони проводять дозвілля! На Соборному майдані просто тьма дітей по 12-14 років. Вони ж повинні бути вдома у цей час!» – звертається Олег Мацієвський.

«Навіщо взагалі був цей карантин? Батьки сполохані, не знають, куди подіти своїх дітей, діти за час відпочинку забувають все, що знали! Навіщо цей переполох?» – запитує Максим Горляк.

«Жах – це коли управлінці відправляють масово містян до поліклінік робити щеплення у період карантину, який самі і впровадили. Зігнати всіх протягом тижня в поліклініки – це така стратегія захисту від епідемії? От тепер діти будуть і хворіти, і пропускати навчання», – пише Марина Маголян.

Ми і надалі слідкуватимемо за подіями, які стали знаковими та важливими для житомирян.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up