Два гектари землі з покладами бурштину повернуто у державну власність

Два гектари землі з покладами бурштину повернуто у державну власність

Прокуратура Житомирської області продовжує вживати заходи представницького характеру щодо захисту та поновлення інтересів держави у сфері землекористування, - інформує прес-служба цього державного органу.

Зокрема, у лютому поточного року за позовом прокуратури області рішенням суду скасовано свідоцтво про право власності на земельну ділянку площею 2 га та повернуто її до державної власності.

Йдеться про ділянку землі сільськогосподарського призначення на території Барашівської сільської ради Ємільчинського району, яку ще у 2014 році житомирянину надано у власність для сільськогосподарських потреб.

Однак новоспечений «господар», зареєструвавши право власності на землю, відразу продав земельну ділянку, де розташовані корисні копалини загальнодержавного значення – бурштин, за 32 тис грн жителю Києва.

Відео дня

Рішенням Ємільчинського районного суду ще у 2017 році визнано недійним наказ Головного управління Держгеокадастру в області про передачу у власність жителю м. Житомира 2 га землі для сільськогосподарських потреб.

Враховуючи те, що право власності на земельну ділянку набуто на підставі незаконного наказу Головного управління Держгеокадастру в області, судом скасовано свідоцтво про право власності та витребувано землю на користь держави.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up