Драйвовий серпень: фестивалі на останній місяць літа

Драйвовий серпень: фестивалі на останній місяць літа

Фестивальна активність на українських майданчиках після вельми насиченого різноманітними заходами липня у серпні не піде на спад, а скоріше набере нових сил.

Отож, приготуйтесь отримати чергову порцію корисної інформації про фестивалі серпня. А вибір дійсно немаленький, а крім того, більшість фестів «окупували» такі місцевості, які самі по собі є доброю принадою для туристів.

Бандерштат

Дати: 3-5 серпня

Відео дня

Місце проведення: Рованці\Луцьк

З 3 по 5 серпня 2018 року в с. Рованці, що на Волині, триватиме один з найстаріших фестивалів в Україні «Бандерштат». Цього року головна музична подія буде розгортатися на чотирьох сценах, а саме на вас чекає Головна, Нічна, Тиха сцени та Urban stage.

Фестиваль Бандерштат — найбільш очікувана подія твого літа!

Окрім цього, на глядачів чекає безліч інших активностей! Для тих, хто цінує друковане слово, організатори підготували окрему літературну сцену. Прихильників здорового способу життя чекають спортивні локації та різноманітні турніри і змагання. Організатори потурбувалися і про найменших учасників фестивалю, адже на фестиваль можна приїздити усією родиною! Поки батьки насолоджуються гарною музикою, малюки можуть дати джазу у дитячих містечках. Не забули і про вже традиційний ярмарок, де всі охочі можуть придбати різноманітні сувеніри від справжніх майстрів та про нічний квест, який стане справжньою несподіванкою.

Нагадаємо, що «найкрутішими»  специфічними особливостями цього заходу є безалкогольний формат та програма так званих «гутірок» – зустрічей та дискусій з відомими людьми. До речі, за 10 років «Бандерштат» відвідало понад 100 тис. гостей.

Zaxidfest

Дати: 24-26 серпня

Місце проведення: Родатичі, Львівська обл.

Ще один грандіозний фестиваль, яким може похизуватись західна частина нашої країни. Нагадаємо, що свою історію він веде з 2009 року, а основні напрямки – це рок і етно. З 2011 року місцем проведення стали мальовничі Родатичі на Львіщині.

Лайн-ап. Одним з доказів масштабності та «крутості» цього фесту є справді зірковий склад учасників, серед яких такі представники вищого ешелону сучасної музичної сцени, як Editors з Великої Британії, а також американські альтернативщики Breaking Benjamin та британська пост-хардкор команда Enter Shikari, яка минулого року вже «запалювала» на Західфесті. Фани «важкої» музики чекають нових зустрічей з такими улюбленими бандами, як In Extremo (фолк-метал, Німеччина), Dark Tranquility (мелодійний death-metal, Швеція), Pain (industrial-metal, Швеція). Ми вже не кажемо про низку зірок сучасної української сцени – Onuka, Pianoboy, Тартак, Detach, Христина Соловій тощо.

Ше.Фест

Дати: 18-19 серпня

Місце проведення: с. Моринці, Черкаська обл.

Село Моринці на Черкащині відомо усім як місце народження Великого Кобзаря. А фестиваль, присвячений нашому великому земляку, проводиться вже вп'яте. Треба сказати, що цього року фестиваль має благодійну складову – проводиться збір коштів для підтримки українських військових. А ще, подібно «Бандерштату», Ше.Фест заявляє про свій безалкогольний статус. Для відвідувачів фестивалю вдень і вночі працюватимуть кілька локацій. З головної музичної сцени лунатимуть виступи сучасних українських гуртів. Також у програмі п'ятого Ше.FEST екскурсії, майстер-класи з хенд-мейду, книжковий ярмарок, виставка народних майстрів та художників. Кожен бажаючий зможе стати земляком Шевченка на два дні, поселившись у наметовому містечку біля села Моринці. Гасло цьогорічного фестивалю – «Талант бути вільним». Організатори вважають, що Шевченко мав унікальний дар, незважаючи на непросту життєву історію, – бути вільним.

Цитата Тараса Шевченка, яка ляже в основу фестивалю цього року: «І возвеличимо на диво і розум наш, і наш язик...».

До речі, крім виступів музичних колективів, тут працюватимуть просвітницька галявина, галявина художника, дитяча галявина та низка інших активностей.

Лайн-ап. Серед учасників концертної програми популярні вітчизняні виконавці – Kozak System, Мотор’ролла, Vivienne Mort, Веремій, Кораллі та інші.

Республіка 2018

Дати: 31 серпня- 2 вересня

Місце проведення: Кам'янець-Подільський

«Республіка 2018» (Respublica 2018) в Кам'янці-Подільському - це фестиваль сучасного вуличного мистецтва у всіх його проявах: музика, фотографія, танець. Це три фестивальні дні, безліч локацій, кращі рок-колективи, сучасні поети і художники з України та інших країн! Серед відомих груп, які минулого разу виступали на головній сцені «Республіки», були Louna, The Hardkiss, Dakh Daughters, «Скрябін», Kadavar, «Один в каное», «Порнофільми», Detach, Vivienne Mort, «Вагоновожаті», «Дай дарогу», DAKOOKA, «Тінь Сонця», «Петля пристрасті». Всього понад 60 колективів і виконавців!

Музична частина фестивалю «Республіка» проходить протягом 3-х днів на території Нової фортеці, що поруч зі знаменитим Старим замком, на кількох сценах: головній, акустичній, реггі та важкій. У концерті беруть участь як відомі, так і молоді гурти України та інших країн. Кожен фестивальний день відкриває одна з трьох молодих груп, які перемогли в попередньому конкурсі.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Игорь Кучер

    А в чем прикол таких ФЭЙКОВЫХ новостей??? хотя бы выяснили какой фэст будет в этом году а какой нет, и даты проведения, а то просто поганая писулька. Ну вот приеду я в Родатичи 18 августа, выйду в чисто поле и буду еще неделю ждать начала фэста... Автор проверь инфу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up