До уваги учасників АТО/ООС та ВПО! Встигніть подати заяву на отримання пільгового кредиту на придбання житла

До уваги учасників АТО/ООС та ВПО! Встигніть подати заяву на отримання пільгового кредиту на придбання житла

Протягом трьох днів, 3 – 5 грудня поточного року, учасники проведення антитерористичної операції та/або операції Об’єднаних сил, а також внутрішньо переміщені особи можуть подати заяву про намір отримати пільговий кредит на придбання житла від громадян.

Про це інформує департамент праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації.

Зацікавлені особи в отриманні пільгового довгострокового державного кредиту на придбання житла мають можливість на офіційному вебсайті Житомирського Регіонального Управління Держмолодьжитла:

-отримати необхідну інформацію щодо того, чи мають вони право на отримання кредиту;

Відео дня

-визначити орієнтовний розмір кредиту та умови його отримання;

-ознайомитися з переліком документів, які необхідно подати до регіонального управління для отримання кредиту;

-зареєструватись як кандидат для отримання кредиту.

Заяви про намір отримати кредит та анкети можуть бути подані до будь-якого регіонального управління Держмолодьжитла (не залежно від місця реєстрації громадянина) в робочий час з 09.00 год. до 18.00 год.

Заяви, які надійшли в не робочий час/день, вважаються поданими у наступний робочий день.

УВАГА! Прийняття заяв про намір отримати кредит буде припинено 05 грудня 2019 року о 18.00 год

У разі виникнення додаткових питань щодо подання та/або реєстрації заяви про намір отримати кредит на придбання житла громадян – учасників проведення АТО та/або ООСможна звертатися:

– до Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України за такими номерами телефону: (044) 275-01-39, (044) 284- 06-85, (044) 284- 06-96;

– до Житомирського Регіонального Управління Держмолодьжитла за телефоном  42-25-12 або за адресою: м.Житомир, вул. Леха Качинського,12а. 

Довідково 

Змінами до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» передбаченонову бюджетну програму «Надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції та/або учасникам проведення операції Об’єднаних сил на придбання житла» з обсягом фінансування 200 млн грн.

27.11.2019 на засіданні Уряду було затверджено Порядок використання цих коштів, який передбачає спрямування 100 млн. грн для надання кредитів ВПО та 100 млн. грн для кредитування учасників АТО та/або ООС.

Кредит буде надаватися на термін до 20 років, а відсоткова ставка становитиме 3% річних.

Об’єктом кредитування може бути квартира у багатоквартирному будинку або одноквартирний житловий будинок (як новобудови так і вторинний ринок), якщо житло прийнято в експлуатацію не більше ніж 25 чи реконструйовано не більше ніж 15 років тому.

Одержувачі кредиту самостійно обирають житлові об’єкти.

Не пізніше, ніж в день укладання кредитного договору позичальник має сплатитивласний внесок в розмірі не меншому 6% вартості нормативної площі житла.

Розподіл бюджетних коштів між адміністративно-територіальними одиницями здійснюєМіністерство розвитку громад та територій України пропорційно кількості зареєстрованих заяв у відповідному регіоні.

Перелік осіб, що у поточному році отримають кредит, схвалюється комісією, склад якої затверджує Міністерство розвитку громад та територій України.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up