Депутати Житомирської облради передали місту адмінприміщення для створення ЦНАПів

Депутати Житомирської облради передали місту адмінприміщення для створення ЦНАПів

Обласна рада прийняла рішення передати Житомиру приміщення Корольовської та Богунської рад.

У четвер, 31 травня, відбулось засідання сесії обласної ради, на якому розглянули понад 100 питань. Зокрема, про передачу об’єктів нерухомого майна, а саме: передання на баланс міста приміщення Корольовської та Богунської рад.

Аби депутати прийняли позитивне рішення, на сесію обласної ради прийшов особисто міський голова Житомира Сергій Сухомлин, який детально пояснив їх цільове призначення.

«Згідно з постановою Кабміну №779 від 11 жовтня 2017 року виділяються кошти на створення «Прозорих офісів». Харків і Одеса якраз створили ці офіси на базі районних рад. Торік у цю програму потрапив і Житомир. Ми вже отримали частину коштів. Чому ці центри треба створювати? Зараз у нас через ЦНАП проходить 14-17% населення, 40% відвідувачів – жителі району, а не міста. Ми відпрацювали це питання з Пенсійним фондом, Центром зайнятості, поліцією (у кожному з них будуть створені поліцейські станції) тощо. У нас зараз ситуація, коли 72 тисячі пенсіонерів приходять перераховувати пенсії, сидять у коридорах, де взимку холодно, а влітку гаряче. Створення «Прозорих офісів» у приміщеннях районних рад дозволить зменшити черги і надавати більш якісні послуги у більш комфортних умовах»,  – зазначив Сергій Сухомлин.

Відео дня

Своєю чергою, депутати обласної ради запитували мера Житомира, чи може він їм гарантувати підтримку в аналогічних випадках. Сергій Сухомлин сказав, що може, однак, якщо люди не проти. Наприклад, із ситуацією щодо об’єднання територіальних громад, тому що цей процес добровільний і змушувати людей ніхто не буде.

«Я за те, щоб місто мало перспективи у зростанні, але ми не будемо силою захоплювати чиїсь території. Об’єднання громад – добровільний процес. На цьому тижні відбулися громадські слухання у селі Вереси і жителі підтримали об’єднання з Житомиром. Маю надію, що й депутати у подальшому підтримають це рішення. Якщо жителі села Іванівка – проти, ніхто їх не буде змушувати це робити.», – сказав Сергій Сухомлин.

Зазначимо, на бюджетній комісії обласної ради депутати не підтримали дане питання, а дали рекомендацію детально все вивчити. Тоді до членів комісії на засідання приходила заступниця міського голови Вікторія Краснопір.

Зрештою, за дане рішення проголосували 47 з 56 присутніх депутатів.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up