Депутати Житомирської облради ліквідували Ушомирську школу-інтернат всупереч проханню громади

Депутати Житомирської облради ліквідували Ушомирську школу-інтернат всупереч проханню громади

Під час засідання двадцять шостої сесії VII скликання Житомирська обласна рада проголосувала за ліквідацію комунального навчального закладу «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» Житомирської обласної ради.

У рішенні сесії зазначено: «Відповідно до статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 104, 105, 110-112 Цивільного кодексу України, статті 59 Господарського кодексу України, розглянувши подання обласної державної адміністрації, припинити юридичну особу – комунальний навчальний заклад «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації».

Таке рішення було прийнято депутатами не без супротиву. Під час обговорення виступили представники Ушомирської ОТГ, депутати, представники управління освіти Житомирської обласної державної адміністрації.

Більшість депутатів та представники громади були обурені рішенням ліквідувати навчальний заклад. Були висловлені думки щодо того, що це – єдиний заклад, який може надати допомогу більшості дітей з неблагополучних родин у районі та області. Однак очільники управління освіти зазначили, що на даний час в області діє три таких заклади. Тому, попри прохання частини депутатів та представників громади, сорок чотири депутати проголосували за припинення діяльності Ушомирської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Житомирської обласної ради шляхом ліквідації. Нагадуємо, що всього участь у голосуванні брали 59 депутатів.

Відео дня

Цим рішенням також передбачається низка заходів щодо дотримання прав працівників, які будуть звільнені після закриття установи. Зокрема будуть подані органам доходів і зборів, Пенсійному фонду України та фондам соціального страхування звітності за останній звітний період та складання ліквідаційного балансу установи після завершення розрахунків з кредиторами та подання його на затвердження обласної ради з пропозиціями щодо подальшого використання майна підприємства, що залишилося. 

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up