Депутати обласної ради звертаються до міського голови Житомира та правоохоронних органів щодо критичної екологічної ситуації на р. Тетерів

Депутати обласної ради звертаються до міського голови Житомира та правоохоронних органів щодо критичної екологічної ситуації на р. Тетерів

Питання про критичну екологічну ситуацію на р. Тетерів у зв’язку з черговим скидом нечистот КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради розглянули депутати під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

Про це повідомила пресслужба обласної ради.

Участь у засіданні взяли перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко, заступник голови ОДА Віктор Градівський та т.в.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Євген Медведовський.

За даними Державної екологічної інспекції Поліського округу, за останні 2 місяці комунальне підприємство «Житомирводоканал» вже вп’яте забруднює водні об’єкти Житомирщини. «Фіксувати порушення почали з 27.06.2021 року. За фактами забруднення водних об’єктів на КП «Житомирводоканал» було відкрите кримінальне провадження. Держекоінспекція наполягатиме на перекваліфікуванні злочину за ч. 2 ст. 242 Кримінального кодексу, щоб забезпечити більш суворе покарання для підприємства з огляду на систематичність порушень», - зазначив Євген Медведовський.

Відео дня

За словами т.в.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу, скиди нечистот призвели до забруднення земельної ділянки, забруднення води та масової загибелі водних ресурсів.

Члени постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів одноголосно проголосували за звернення до Житомирського міського голови щодо негайного прийняття кардових рішень на КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради, а також за звернення до правоохоронних органів щодо проведення слідчих дій.

photo5375535266598598590

photo5375535266598598590

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up