Депутати Новогуйвинської селищної ради разом з секретарем самі зірвали сесію

Депутати Новогуйвинської селищної ради разом з секретарем самі зірвали сесію

У п’ятницю, 23 вересня, мала відбутися позачергова 30-а сесія Новогуйвинської селищної ради, але більшість депутатів навмисно не з’явилися.

На сесію відповідно до Розпорядження секретаря селищної ради Олександра Ловинюка від 21 вересня 2022 р. за №136-О було винесено тільки два питання:

1. Про інформування секретарем Ловинюком О.Г. депутатів Новогуйвинської селищної ради.

2. Різне.

Відео дня

Після реєстрації з’ясувалося, що з 26 депутатів з’явилися тільки 10. Тобто не було кворуму та сесія автоматично не відбулася. І це враховуючи те, що за даними адміністративно-територіального устрою України до складу Новогуйвинської територіальної громади Житомирського району Житомирської області входять 24 населені пункти.

Замість депутатів до сесійної зали зайшли кремезного вигляду хлопці, які почали чіплятися до присутніх депутатів, звинувачуючи їх нібито у чомусь кримінальному. Після того, як з’ясувалося, що син одного з депутатів зараз відстоює незалежність України на передовій, хлопці якось «стушувалися». Остаточно заспокоїло їх зустрічне питання: наші діти на передовій, а чому ви не на фронті?

Весь конфлікт між депутатами та невідомими хлопцями одразу почав знімати на телефон секретар селищної ради Олександр Ловинюк. Переконавшись, що сесія не відбудеться, хлопці швидко розійшлися.

Як пояснив депутат Новогуйвинської селищної ради Олег Кислицький, депутати вимагали звіту секретаря селищної ради Олександра Ловинюка, але на сесію прийшли невідомі особи і влаштували сварку. Крім того, депутати звинуватили Олександра Ловинюка в тому, що на початок навчального року в громаді в жодному навчальному закладі немає придатного для використання укриття. Адже на сесії селищної ради 26 липня 2022 року було прийнято рішення спрямувати кошти на облаштування укриттів. 16 вересня депутати селищної ради створили комісію та провели обстеження закладів освіти, де розпочато роботу з облаштування укриттів. Побачене здивувало усіх: відсутність будь-якої документації, роботи проводяться не у відповідності до ДБН. Це змусило депутатів звернутися до правоохоронних органів.

Депутати також відвідали підприємство в смт Озерне, на модернізацію одного з котлів котельні на сесії 26 липня 2022 року були виділені кошти. Про якусь модернізацію там не йдеться, оскільки станом на 16 вересня кошти з бюджету не надійшли. Керівник підприємства пояснив, що виконуючий обов’язки селищного голови О. Ловинюк сказав, що кошти не виділяють тому, що не домовилися з виконавцем робіт: «ще не домовились про фінансову співпрацю».

Про конфлікт в Новогуйвинській селищній раді вже неодноразово писала житомирська преса та питання навіть розглядалося представниками районної влади. Так, на сайті газети «Приміське життя» від 25 липня 2022 року було розміщено статтю «Чому в Новогуйвинській селищній раді процвітає синдром «своєї сорочки»?», в якій прямо звинувачивалося керівництво Новогуйвинської селищної ради в корупційних схемах:

«Нагадуємо, що формування цієї більшості розпочалося ще на першій сесії Новогуйвинської селищної ради під головуванням новообраного секретаря ради, представника політичної сили «Пропозиція» пана О. Ловинюка шляхом банального підкупу, який заключався в «дерибані» понад 50-ти земельних ділянок, котрі були розподілені серед депутатів, їх родичів та представників силових і владних структур Житомирщини. Мета очевидна: створити більшість та убезпечити прийняті нею рішення, від прискіпливої уваги силовиків».

Вже 19 вересня 2022 року на сайті тієї ж газети було розміщено статтю «У Новогуйвинському «ще не домовилися», в якій стверджувалося, що «депутати звернулися до виконувача обов’язків селищного голови Олександра Ловинюка з вимогою провести позачергову сесію, на якій громада має почути від Ловинюка, чим він пояснить свою бездіяльність. Натомість керівники деяких обласних організацій політичних партій, представник в Новогуйвинській селищній раді раптом почали наполегливо пояснювати депутатам, що це несвоєчасно в умовах воєнного стану».

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up