День Міста житомиряни святкуватимуть 4 дні: програма заходів до 1131-річниці Житомира

День Міста житомиряни святкуватимуть 4 дні: програма заходів до 1131-річниці Житомира
Святкування 1131-ї річниці з дня заснування Житомира цього року відбуватиметься більш ніж масштабно, адже почнеться ще 10 вересня, відбуватиметься у різних частинах міста і триватиме аж чотири дні.

Вже 10 вересня Корольовська і Богунська районні ради міста о 15.00 проведуть щорічний конкурс «Мій ошатний район» і «Мій квітучий район», а з 16.00 до 22.00 на Майдані ім. С.П. Корольова відбудеться урочисте театралізоване дійство «Барви рідного краю!».

Урочисті заходи продовжаться 11 вересня – о 18.00 з нагоди святкування 1131-річниці від дня заснування міста Житомира відбудеться підведення підсумків конкурсу-рейтингу популярності та здобутків «Гордість міста». Місце дії – Житомирський академічний музично-драматичний театр ім. І.Кочерги.

Найбільше культурних та розважальних заходів заплановано на вихідні, коли максимальна кількість жителів та гостей міста зможуть насолодитися святкуванням Дня міста, обравши розваги на свій смак.

Відео дня

12 вересня заходи відбуватимуться одразу на 5 локаціях: на майданах Соборному та імені С. П. Корольова, на вул.. Михайлівській, на майданчику біля водонапірної вежі по вул. Пушкінській і у парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна.

О 10 годині стартує оздоровчий проект «Житомир – живи красиво!» з облаштуванням наметового містечка «Територія здоров’я. краси, успіху», котрий відбуватиметься на майдані ім. С. П, Корольва та у парку ім.. Ю. Гагаріна.

Там же, у парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна о 10.00 проходитимуть Свято Хліба «За хліб, за мир, за Україну!» і святкова виїзна торгівля закладів ресторанного господарства «Кухар Фест 2015».

На майдані ім.. С. П. Корольва з 10.00 стартує масштабний. спортивний фестиваль «Ми найкращі!», під час якого відбудуться показові виступи та майстер-класи, встановлення рекордів з гирьового виду спорту і спортивний ярмарок.

Ну а на Михайлівській о 10.00 будуть помічені спортивні автомобілі, ракети, вежі на колесах та карети. Саме такими виглядає «дитячий транспорт» у День міста на параді дитячих візочків, під час якого дорослі та малюки матимуть нагоду продемонструвати максимум креативності та вигадливості.

Об 11.00 на майдані С. П. Корольова відбудеться акція Червоного Хреста з нагоди відзначення Всесвітнього Дня першої допомоги.

З 12 години на розі вулиць Кафедральна та Перемоги відкриється Дитяче містечко надувних батутів. Також малеча зможе проявити свої творчі здібності, малюючи на великому ватмані своє бачення майбутнього рідного міста та держави. Дійство відбуватиметься о 12.00 на Михайлівській в рамках соціально-патріотичної акції «Мій майбутній Житомир».

У цей же час для любителів спорту у парку культури й відпочинку ім.. Ю. Гагаріна пройде Відкритий Кубок міського голови зі спортивного орієнтування серед загальноосвітніх навчальних закладів міста.

А от для шанувальників мистецтва на майданчику біля водонапірної вежі по вул. Пушкінській відбудеться благодійний, соціально-культурний та мистецький фестиваль «Житомирська Вежа», котрий вже став традиційним у місті. Щороку він проходить на арт-майданчику біля водонапірної вежі – пам’ятки архітектури ХІХ ст. В рамках заходу відбуватимуться літературні читання, фотовиставка «Житомир очима молоді» та нагородження учасників.

О 13.00 почнеться акція єднання «Україна – це ми!», суть якої – викладення мапи України за участі мешканців та гостей міста. Захід традиційно відбуватиметься на майдані імені С.П. Корольова.

На вул.. Михайлівській з 16.00 до 19.00 глядачів розважатимуть барди не лише з Житомира, а й з інших міст України. У традиційному концерті майстрів авторської пісні з нагоди Дня міста. візьмуть участь Артеменко Ольга (м. Київ), Бобровський Тимур (м. Київ), Байрак Віктор (м. Вінниця), Завгородній Ігор (Новоград-Волинський), Козинець Олександр (м. Суми), Медей Олександр (м. Чернівці), Марченко Валерій (м. Рівне), Щерба Наталія (м. Житомир).

Годиною пізніше, о 17.00 на майдані Соборному почнеться урочисте театралізоване дійство до дня народження міста «Своє серце, мій Житомир, я кладу тобі до ніг!» за участю керівництва міста, області, запрошених гостей.

Ну а завершиться цей насичений день грандіозним гала-концертом «Ми єдині», в рамкаї якого пройде дитяча акція «Разом у майбутнє з Україною!». Концерт почнеться о 19.00 на майдані Соборному.

Святкувати 1131-у річницю Житомира продовжать і в неділю, 13 вересня, тож деякі заходи житомиряни зможуть відвідати вдруге. Зокрема, 2 дні триватиме оздоровчий проект «Житомир – живи красиво!» з облаштуванням наметового містечка «Територія здоров’я. краси, успіху» на майдані ім.. С. П. Корольва та у парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна. Також протягом двох днів відзначатимуть Всесвітній Ден першої допомоги, в рамках якого триватиме акція Червоного Хреста на Новому Бульварі біля Обласної бібліотеки ім. Ольжича.

Ну і, звісно, протягом двох святкових вихідних маленькі житомиряни розважатимуться у Дитячому містечку надувних батутів, встановленому на майдані ім.. С. П. Корольова.

З нагоди Дня Житомира з 10.00 в усіх храмах та церквах проходитимуть святкові богослужіння на славу міста за участі представників влади та громадськості, а також усіх бажаючих та вірян.

Привітають цього дня і наймолодших житомирян – від представників влади міста Житомира для новонароджених будуть вручені вітальні листівки та комплекти предметів першої необхідності. Такі подарунки щороку отримують немовлята, які народилися у день народження міста.

О 16.00 у парку ім.. Ю Гагаріна на майданчику біля арки стартує патріотичний громадсько-мистецький фестиваль «Мирний Житомир – єдина країна – 2015».

Завершиться масштабне чотириденне святкування концертом у амфітеатрі «Ракушка» парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна, де о 16.00 почнеться почнеться акція соціально-культурного напрямку. «Житомир – місто, де здійснюються мрії, дивлячись на зорі. Тут народжуються нові світила». На фестивалі, організованому молоддю, можна буде почути прадавній автентичний спів, гру на бандурі та унікальні автентичні інструменти.

Отже, шановні житомиряни та гості міста, запрошуємо Вас разом з нами відсвяткувати 1131-у річницю Житомира, відвідавши заходи, де кожен зможе знайти собі щось до душі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up