День Міста житомиряни святкуватимуть 4 дні: програма заходів до 1131-річниці Житомира

День Міста житомиряни святкуватимуть 4 дні: програма заходів до 1131-річниці Житомира
Святкування 1131-ї річниці з дня заснування Житомира цього року відбуватиметься більш ніж масштабно, адже почнеться ще 10 вересня, відбуватиметься у різних частинах міста і триватиме аж чотири дні.

Вже 10 вересня Корольовська і Богунська районні ради міста о 15.00 проведуть щорічний конкурс «Мій ошатний район» і «Мій квітучий район», а з 16.00 до 22.00 на Майдані ім. С.П. Корольова відбудеться урочисте театралізоване дійство «Барви рідного краю!».

Урочисті заходи продовжаться 11 вересня – о 18.00 з нагоди святкування 1131-річниці від дня заснування міста Житомира відбудеться підведення підсумків конкурсу-рейтингу популярності та здобутків «Гордість міста». Місце дії – Житомирський академічний музично-драматичний театр ім. І.Кочерги.

Найбільше культурних та розважальних заходів заплановано на вихідні, коли максимальна кількість жителів та гостей міста зможуть насолодитися святкуванням Дня міста, обравши розваги на свій смак.

Відео дня

12 вересня заходи відбуватимуться одразу на 5 локаціях: на майданах Соборному та імені С. П. Корольова, на вул.. Михайлівській, на майданчику біля водонапірної вежі по вул. Пушкінській і у парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна.

О 10 годині стартує оздоровчий проект «Житомир – живи красиво!» з облаштуванням наметового містечка «Територія здоров’я. краси, успіху», котрий відбуватиметься на майдані ім. С. П, Корольва та у парку ім.. Ю. Гагаріна.

Там же, у парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна о 10.00 проходитимуть Свято Хліба «За хліб, за мир, за Україну!» і святкова виїзна торгівля закладів ресторанного господарства «Кухар Фест 2015».

На майдані ім.. С. П. Корольва з 10.00 стартує масштабний. спортивний фестиваль «Ми найкращі!», під час якого відбудуться показові виступи та майстер-класи, встановлення рекордів з гирьового виду спорту і спортивний ярмарок.

Ну а на Михайлівській о 10.00 будуть помічені спортивні автомобілі, ракети, вежі на колесах та карети. Саме такими виглядає «дитячий транспорт» у День міста на параді дитячих візочків, під час якого дорослі та малюки матимуть нагоду продемонструвати максимум креативності та вигадливості.

Об 11.00 на майдані С. П. Корольова відбудеться акція Червоного Хреста з нагоди відзначення Всесвітнього Дня першої допомоги.

З 12 години на розі вулиць Кафедральна та Перемоги відкриється Дитяче містечко надувних батутів. Також малеча зможе проявити свої творчі здібності, малюючи на великому ватмані своє бачення майбутнього рідного міста та держави. Дійство відбуватиметься о 12.00 на Михайлівській в рамках соціально-патріотичної акції «Мій майбутній Житомир».

У цей же час для любителів спорту у парку культури й відпочинку ім.. Ю. Гагаріна пройде Відкритий Кубок міського голови зі спортивного орієнтування серед загальноосвітніх навчальних закладів міста.

А от для шанувальників мистецтва на майданчику біля водонапірної вежі по вул. Пушкінській відбудеться благодійний, соціально-культурний та мистецький фестиваль «Житомирська Вежа», котрий вже став традиційним у місті. Щороку він проходить на арт-майданчику біля водонапірної вежі – пам’ятки архітектури ХІХ ст. В рамках заходу відбуватимуться літературні читання, фотовиставка «Житомир очима молоді» та нагородження учасників.

О 13.00 почнеться акція єднання «Україна – це ми!», суть якої – викладення мапи України за участі мешканців та гостей міста. Захід традиційно відбуватиметься на майдані імені С.П. Корольова.

На вул.. Михайлівській з 16.00 до 19.00 глядачів розважатимуть барди не лише з Житомира, а й з інших міст України. У традиційному концерті майстрів авторської пісні з нагоди Дня міста. візьмуть участь Артеменко Ольга (м. Київ), Бобровський Тимур (м. Київ), Байрак Віктор (м. Вінниця), Завгородній Ігор (Новоград-Волинський), Козинець Олександр (м. Суми), Медей Олександр (м. Чернівці), Марченко Валерій (м. Рівне), Щерба Наталія (м. Житомир).

Годиною пізніше, о 17.00 на майдані Соборному почнеться урочисте театралізоване дійство до дня народження міста «Своє серце, мій Житомир, я кладу тобі до ніг!» за участю керівництва міста, області, запрошених гостей.

Ну а завершиться цей насичений день грандіозним гала-концертом «Ми єдині», в рамкаї якого пройде дитяча акція «Разом у майбутнє з Україною!». Концерт почнеться о 19.00 на майдані Соборному.

Святкувати 1131-у річницю Житомира продовжать і в неділю, 13 вересня, тож деякі заходи житомиряни зможуть відвідати вдруге. Зокрема, 2 дні триватиме оздоровчий проект «Житомир – живи красиво!» з облаштуванням наметового містечка «Територія здоров’я. краси, успіху» на майдані ім.. С. П. Корольва та у парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна. Також протягом двох днів відзначатимуть Всесвітній Ден першої допомоги, в рамках якого триватиме акція Червоного Хреста на Новому Бульварі біля Обласної бібліотеки ім. Ольжича.

Ну і, звісно, протягом двох святкових вихідних маленькі житомиряни розважатимуться у Дитячому містечку надувних батутів, встановленому на майдані ім.. С. П. Корольова.

З нагоди Дня Житомира з 10.00 в усіх храмах та церквах проходитимуть святкові богослужіння на славу міста за участі представників влади та громадськості, а також усіх бажаючих та вірян.

Привітають цього дня і наймолодших житомирян – від представників влади міста Житомира для новонароджених будуть вручені вітальні листівки та комплекти предметів першої необхідності. Такі подарунки щороку отримують немовлята, які народилися у день народження міста.

О 16.00 у парку ім.. Ю Гагаріна на майданчику біля арки стартує патріотичний громадсько-мистецький фестиваль «Мирний Житомир – єдина країна – 2015».

Завершиться масштабне чотириденне святкування концертом у амфітеатрі «Ракушка» парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна, де о 16.00 почнеться почнеться акція соціально-культурного напрямку. «Житомир – місто, де здійснюються мрії, дивлячись на зорі. Тут народжуються нові світила». На фестивалі, організованому молоддю, можна буде почути прадавній автентичний спів, гру на бандурі та унікальні автентичні інструменти.

Отже, шановні житомиряни та гості міста, запрошуємо Вас разом з нами відсвяткувати 1131-у річницю Житомира, відвідавши заходи, де кожен зможе знайти собі щось до душі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів 15:00 Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства photo_camera 14:43 Ракета «Циркон» долітає до Житомира за шість хвилин 14:23 У Житомирі викрили наркодилерів: ділки мали "лабораторію" на Крошні, а обладнання переносили у рюкзаку популярної служби доставки photo_camera 14:00 У Житомирі судитимуть членів злочинного угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики у гаражному кооперативі photo_camera 12:39 Поліція розшукує безвісно зниклих 39-річну жінку та її 5-річну дочку - жителів Іршанської громади 12:20 В Україну прийде справжнє весняне тепло
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up