День космонавтики у Житомирі: план заходів

День космонавтики у Житомирі: план заходів

11-12 квітня у Житомирі відбудуться покладання квітів до пам’ятника Сергію Корольову, відкриється експозиція виставки заслуженого художника України Олексія Горбенка, нагородження переможців конкурсів та день відкритих дверей у Музеї космонавтики.

План заходів оприлюднила Житомирська міська рада.

Виставка заслуженого художника України Олексія Горбенка

З нагоди Всесвітнього Дня авіації та космонавтики і 100-річчя з дня народження заслуженого художника України Олексія Архиповича Горбенка, у Музеї космонавтики ім. С.П. Корольова відбудеться відкриття експозиції ювілейної виставки художника. Онук митця Святослав Горбенко надав роботи художника з власної колекції.

Відео дня

З 1961 по 1990 роки українським живописцем було створено портретну галерею п’ятнадцяти героїв – космонавтів і байконурівців. Олексій Горбенко присвятив цій історичній місії тридцять років свого творчого життя.

Відкриття виставки – 11 квітня о 16:00 год. у Музеї космонавтики ім. С.П. Корольова, вул. Дмитрівська, 2.

Урочисті заходи та покладання квітів

Традиційно на майдані ім. С. П. Корольова у Житомирі відбудуться урочистості з нагоди Дня авіації та космонавтики, а також покладання квітів до пам’ятника нашого видатного земляка Сергія Корольова.

Початок заходів – 12 квітня о 10.00 год, м-н ім. С. П. Корольова.

З 10.45 год. урочисті заходи будуть продовжуватися у Музеї космонавтики. Планується виступ Надії Адамчук – дублера першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка.

Нагородження переможців конкурсів

Напередодні Дня космонавтики проходили міжнародний конкурс «Кольори Всесвіту», на який діти подали більше 1300 своїх робіт, та конкурс юних астрономів та астрофізиків ім. Л. Грищука «Лабораторія Всесвіту»

Нагородження відбудеться 12 квітня у приміщенні Музею космонавтики ім. С. П. Корольова з 11.00 год.

День відкритих дверей

До Дня авіації і космонавтики у Музеї космонавтики ім. С. П. Корольова відбудеться День відкритих дверей.

Заходи розпочнуться з 14.00 год. У рамках заходів відбудеться демонстрація фільмів та мультфільмів на космічну тематику.

Запрошуємо усіх житомирян та гостей міста долучитися до відзначення Всесвітнього дня авіації та космонавтики!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up