Cистема БПД та Нацполіція об’єднують зусилля для підвищення знань правоохоронців

Cистема БПД та Нацполіція об’єднують зусилля для підвищення знань правоохоронців

Правовий захист потрібен і тим, хто захищає життя, здоров’я, права та свободи людей, охороняє громадський порядок, протидіє злочинності та забезпечує громадську безпеку.

Підвищення рівня правової поінформованості, захист трудових та інших прав працівників поліції – про ці та інші напрями співпраці йшлося під час підписання меморандуму між Координаційним центром з надання правової допомоги та Всеукраїнською профспілкою Національної поліції.

Мета співпраці – об’єднати зусилля, спрямовані, зокрема, на захист прав та інтересів членів профспілки Нацполіції та забезпечення їхнього доступу до безоплатної правової допомоги, представлення їхніх інтересів при реалізації конституційного права на звернення за захистом своїх прав до суду.

Серед напрямів співпраці – організація та проведення спільних комунікативних та правопросвітницьких заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості членів профспілки.

Відео дня

«Представникам юридичної професії треба постійно підвищувати свої знання. Ми готові розповідати працівникам поліції про систему безоплатної правової допомоги, чим ми займаємося, як звернутися до нас по правову допомогу», – зазначив в. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

Крім того, у планах проведення вебінарів, консультацій і зустрічей, спрямованих на підвищення правової свідомості та захист прав членів профспілки.

«Ми розраховуємо на плідну спільну працю. Нам дуже потрібно сьогодні підняти рівень захисту працівників, підвищити рівень юридичної  підготовки, щоб не допустити будь-яких провокаційних дій щодо них», – підкреслив голова Всеукраїнської профспілки Національної поліції Геннадій Георгієнко.

Фахівці системи безоплатної правової допомоги та члени профспілки Нацполіції також вивчатимуть та аналізуватимуть наявні проблеми соціальної та правової захищеності працівників поліції у сфері трудових правовідносин. Це потрібно для удосконалення чинних та розроблення нових механізмів забезпечення захисту прав працівників поліції.

Найближчим часом буде розроблено та узгоджено план дій з реалізації цього меморандуму.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up