Чужої біди не буває

Чужої біди не буває

Життя таке непередбачуване... Не знаєш, коли спіткає горе, а коли – безмежна радість. 

22 червня у Романівському районі вирувала негода: грозовий дощ. Так сталося, що грім чи то блискавка влучили в будинок багатодітної сім’ї в селі Червоні Хатки. Подружжя Кільніцьких має чудових дев'ятьох діток 2002-2017 років народження: Богдан, Артур, Вікторія, Дмитро, Олександр, Віола, Андрій, Ілля, Арсен.  Родина проживає в Червоних Хатках понад шість років. Усі ввічливі, гостинні, працьовиті. Мама Світлана займається вихованням діток та турбується по домогосподарству, а тато Іван працює у місцевого фермера різноробочим. 

Коли сталося лихо і згорів їхній будинок, односельці та жителі села Залужне (бо ж Залужне підпорядковане Червонохатківській сільській раді), миттєво організували збір коштів. Активні місцеві депутати зібрали понад 20 тисяч гривень на купівлю нового будинку для погорільців, який запланували придбати в селі. Продавець будинку забажав 80 тис. грн за житло, та й недивно, адже в будинок, як-то кажуть, заходь і живи. У господі залишилося усе нажите добро: і постіль, і телевізор, і холодильник, чашки, ложки і т.д., звичайно, що вживане, та й те ж коштує грошей. Тож вирішили купувати. Чотири ночі сім’я погорільців ночувала в будинку місцевого фермера. І вже 26 червня їм віддали ключі від придбаного нового житла. 

Відео дня

Матеріальну допомогу багатодітній сім’ї в сумі 30 тис. грн надав господар місцевого фермерського господарства Аркадій Губерт, у якого й працює багатодітний батько Іван Кільніцький.

Та коштів ще було недостатньо.

Про те, що багатодітна родина залишилася без даху і їй потрібні кошти для придбання житла, дізнався й депутат обласної ради Ігор Євгенович Ходак. Меценат негайно відвідав родину і надав матеріальну допомогу у сумі 15 тисяч грн власних коштів та 5 тис. грн пообіцяв залучити з обласного бюджету. 

Як і годиться, Ігор Ходак приїхав з хлібом та необхідним набором продуктів до новосельців, підтримав родину морально, добрим словом та пообіцяв за потреби допомагати й надалі.

Сім’я Кільніцьких висловила щиру подяку депутату Житомирської  обласної ради  Ігорю Ходаку, місцевому фермеру Аркадію Губерту, голові Червонохатківської сільради Михайлу Михайлюку, місцевим підприємцям, депутатам та жителям, а також жителям села Залужне.  

Станом на 3 червня сім’ї необхідні були ще кошти в сумі близько десяти тисяч, аби повністю розрахуватися за нове житло.

Якщо хто має можливість та бажання допомогти, надаємо реквізити для перерахунку коштів, бо правду люди кажуть: чужої біди не буває.

№ картки: 4731219119213761 Приватбанк Кільніцька Світлана Олександрівна.

Лариса Бджілка

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up