Чому плавляться «золоті» урни Житомира?

Чому плавляться «золоті» урни Житомира?

Не пройшло і півроку, а нові зелені урни почали «зникати» просто на очах. Чому урни європейського зразка так легко плавляться, дізнавалися журналісти «20 хвилин».

 

Коли мерія робить для міста щось нове, це завжди чудово. Інша справа – наскільки якісно це зроблено і як ставляться до цього містяни. Наприкінці грудня минулого року у Житомирі на стовпах центральних вулиць почали встановлювати нові пластикові урни європейського зразка. Упродовж цього часу було встановлено 350 таких урн. Однак, як виявилось, сильно розрекламовані урни є не дуже якісними.
Коли нові легенькі яскраво-зелені урни почали встановлювати, центральні вулиці Житомира наче розквітли, і це у грудні. Вони тоді красувалися чи не на кожній електроопорі, наче перші квіти навесні. З погляду містян, це виглядало гарно і руки наче самі тягнулися викинути туди якесь сміття. Влада тішилася, бо нарешті житомирянам щось сподобалося, і для міста, здається, добре.
Проте, не пройшло й декількох місяців – і ейфорія минула. Новісінькі смітники почали масово плавитись. На запитання до влади: хто винен і чому урни європейського зразка настільки крихкі, там просто знизують плечима. Виявляється, то самі житомиряни необережно ставляться до усього нового, кидають недопалки, які підпалюють сміття. Внаслідок чого від урн залишається лише кришка – все інше зітліває. Замінювати пошкоджені урни на нові комунальники не поспішають.
Як розповів заступник начальника управління комунального господарства Житомирської міської ради Віталій Шевчук, такі урни перебувають на балансі двох комунальних підприємств: «Зеленбуд» та «Управління автомобільних шляхів».
У «Зеленбуді» нам повідомили, що минулого року на баланс КП «Зеленбуд» було передано 138 урн. Всі вони були закуплені у ФОП Романа Седлецького. Варто зазначити, що урни виготовлені не з вогнетривкого матеріалу, а ціна 1 такої урни складає аж 940 гривень. У підприємстві ж радять містянам просто не кидати недопалки до урн. Але, можливо, перед тим як встановлювати урни, потрібно було вивчити інші пропозіції. Адже на сьогодні ринок пропонує безліч варіантів смітників, серед яких є й конструкції з вогнетривких матеріалів.
З низкою запитань журналісти газети «20 хвилин» звернулися до «Управління автомобільних шляхів». На другому кінці слухавки відповіли, що інформацію нададуть лише через офіційний запит. Запит було надіслано 27 квітня 2017 року, а ми й досі не отримали офіційної відповіді. Натомість, в цьому ж управлінні нам запропонували надіслати відповідь, підготовлену для іншого засобу масової інформації.
У відповіді повідомляється, що станом на 12 травня 2017 року не придатними для використання є 11 урн. За інформацією «Управління автомобільних шляхів», курці і вандали, ось хто знищує нові урни в Житомирі.
Влада вкотре не визнає свої помилки, а шукає винуватців.

Маргарита Кот

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Yurii Mandro

    Дістали вже ці курці!!! По вулиці йдеш - пихтить якесь попереду і харкає раз за разом, в громадському транспорті теж тхне від деяких нестерпно, бо ще у дверях досмоктує папіросу, на зупинках деякі не соромляться "закоптити" оточуючих. Вікно вдома відчинеш - обов'язково хтось димить у вікні або на балконі. В закладах харчування з зони для курців такий туман часом доходить (особливо кальяни), що ні їсти ні пити не хочеться, лише б ковток свіжого повітря дали. То вони ще й урни (не лише пласмасові) підпалюють. Треба для курців якусь газову камеру придумати, хай там коптять і дихають, а іншим здоров'я не псують.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up