Чи вирішили електронні петиції житомирські проблеми?

Чи вирішили електронні петиції житомирські проблеми?

На сьогодні одним із методів комунікації між житомирянами і місцевою владою є електронна петиція. 

Це певне звернення до міських посадовців з конкретною проблемою, розміщене на спеціальній електронній платформі, де всі бажаючі можуть підтримати ініціативу. Петиція має набрати не менше 300 підписів впродовж 30 днів для її подальшого розгляду відповідальними особами Житомирської міської ради.

Окрім кількості голосів, важливим є те, що вимоги, зазначені у зверненні, повинні бути в межах компетенції місцевої влади, інакше навіть якщо петиція набере заповітну кількість голосів, вона не буде розглянута.

Відколи започаткували такий спосіб спілкування, люди активно подавали свої пропозиції, але потім чи то від відсутності результатів, чи то від того, що вони ігноруються міською владою, їхня кількість значно зменшилась. За минулий рік жодна петиція не набрала необхідну кількість підписів для розгляду. 

Відео дня

Зайшовши на сторінку електронних петицій на сайті Житомирської міської ради, можна побачити, що з 2015 до 2019 року було подано 1377 звернень, з яких 240 було розглянуто, а 1137 не знайшли підтримки містян. За 2020 рік було подано 47 петицій. Однак житомиряни були не надто активними, оскільки жодна з них не була розглянута.

Остання успішна петиція, яка отримала відповідь, була подана ще 5 грудня 2019 року, а 6 грудня вже набрала необхідні 300 голосів. У ній містяни просили знизити вартість проїзду у громадському транспорті. На це тримали відповідь, що встановлена ціна обґрунтована і не потребує зниження. Цього ж року на сайті розміщена лише одна петиція, яку підписали тільки 3 людини.

Як вважає політолог Володимир Піньковський, цей метод комунікації замість того, щоб стати успішним у використанні, став успішно проваленим. А все через те, що замість того, щоб іти назустріч ініціаторам звернень та тим, хто їх підтримав, міська влада відверто їх ігнорує. 

 «Очікувалось, що електронні петиції будуть дієві, але міською владою вони ігноруються. Тому вони перестали бути впливовим механізмом», – підкреслив Володимир Піньковський. 

Проаналізувавши ситуацію, яка склалась, можна припустити, що розгляд петицій, котрі набрали необхідну кількість голосів, на жаль, не веде до бажаного результату та реальних змін, які очікували житомиряни. 

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up