Четверо загиблих людей, десятки знищених будівель та палаюча школа, - на Житомирщині не вщухають пожежі

Четверо загиблих людей, десятки знищених будівель та палаюча школа, - на Житомирщині не вщухають пожежі

На жаль, більшість людей не вчяться ні на своїх, ні на чужих помилках. Спалюючи сухостій в різних куточках Житомирської області, вони наносять непоправну шкоду не лише екології, а й нищать будівлі та лишають інших і життя, і здоров’я.

З початку року в області вже зафіксовано більше 700 пожеж у природних екосистемах, внаслідок чого вогнем пройдено понад 1400 га території. Проте найстрашніше, що через це лиходійство чотири людини вже загинули та дві отримали травми! - застерігає управління ДСНС України у Житомирській області.

У минулу п’ятницю зафіксовано черговий обурливий випадок, що стався на Коростишівщині в с. Щигліївка. Там двоє розумників вчинили справжній злочин. Можливо це й емоційна оцінка події, але виглядала вона саме так. За словами селян, незнайомі чоловіки підпалили суху траву та зникли у невідомому напрямку. Через вітряну погоду полум’я швидко охопило дрова, що були складені за декілька метрів від місцевої школи. Оскільки вогонь уже підбирався до навчального закладу, учні та персонал негайно евакуювались на подвір’я.

Відео дня

До приїзду рятувальників працівники школи, скориставшись пожежним краном, зуміли не допустити поширення вогню на будівлю навчального закладу, але загасити полум’я їм не вдалось. Допомагали ліквідовувати пожежу вчителям навіть перелякані школярі.  

Однак на вихідних було ще «гарячіше». Лише за дві доби в області виникло 170 пожеж, 90 випадків з яких – загоряння сухостою. Один з них закінчився бідою. Зокрема, у смт Довбиш Баранівського району через підпал залишків сухої рослинності загинула літня жінка та її чоловік. Подружжя палило сухостій поблизу свого обійстя. Побачивши, що через сильний вітер вогонь наближається до їх оселі, вони побігли гасити пожежу. Через власну необережність у жінки загорівся одяг. Цю «пригоду» побачили сусіди, які й викликали лікарів. Нажаль, прибулі за викликом працівники швидкої констатували її смерть. 82-річного дідуся із опіками понад 80% тіла госпіталізували до Романівської центральної районної лікарні. Бідолашний мучився на лікарняному ліжку до ранку та, нажаль помер.

Шановні громадяни, дотримуйтесь пожежної безпеки. Запам’ятайте, що при подібних випалюваннях вам не вдасться самостійно погасити стихійний вогонь. Він може перекинутись на дерева, будинки чи інші будівлі, приносячи значні матеріальні збитки. На жаль, трапляються випадки, коли в таких пожежах гинуть люди. Разом із задушливим димом у повітря піднімається отрута, яку ви ж самі і вдихаєте. Краще компостуйте згребене листя й суху траву, щоб отримати перегній для городу. Бережіть своє життя та оточуючих.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up