Черговий скандал у житомирському Держгеокадастрі – хто буде наступним начальником?

Черговий скандал у житомирському Держгеокадастрі – хто буде наступним начальником?

У Головному управлінні Держгеокадастру у Житомирській області батьки нового-старого очільника установи отримали земельні ділянки.

Нині виконуючим обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області призначено начальника відділу Держгеокадастру у Коростишівському районі Віктора Торчука.

Згідно з поданими до кількох народних депутатів скаргами на діяльність низки очільників Держгеокадастру в районах, батьки нового в.о. начальника отримали дві земельних ділянки у Коростишівському районі Житомирської області.

Варто зазначити, що 13 травня 2021 року до головною управління від імені Старосілецької сільської ради Коростишівського району Житомирської області надійшов лист сільського голови від 12.05.2021 р. за № 529, в якому він стверджував, що начальник відділу у Коростишівському районі Віктор Торчук передавав у приватну власність землі запасу, що розташовані за межами населених пунктів Старосілецької сільської ради – с. Гуменники, с. Слобідка, с. Козіївка, с. Кашперівка, та землі спільної часткової власності загальною площею 20 га, серед яких дві земельні ділянки передано у власність близьким рідним В. Торчука (Торчуку Анатолію Михайловичу та Торчук Вірі Миколаївні). У приватну власність також передано землі господарських дворів (с. Козіївка – орієнтовна площа 5 га) та землі з розвідувальним родовищем корисних копалин. Так на території родовища «Кам'янобрідське південне» у вересні-жовтні 2020 року сформовано 13 земельних ділянок площею по 2 га кожна, хоча дата реєстрації права власності у відомостях зазначена лютим 2017 року, шо суперечить нормам чинного законодавства.

Відео дня

28 серпня представники житомирської громади прийшли до виконуючого обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Віктора Торчука з проханням пояснити цю ситуацію.

На жаль, розмови не вийшло. Як пояснив сам Віктор Торчук, йому ці факти невідомі і він не може сказати, хто саме підписував документи на отримання земельних ділянок його родичами. 

Громадський активіст Ігор Малі зазначив: «Знову у Держгеокадастрі йдуть якісь зміни, знову на посаду повертається попередня очільниця, яку всі житомиряни добре знають і при якій було допущено масу порушень. Але хтось знову якимось чином "продавив" її на цю посаду. Нібито вона виграла конкурс. Маємо дуже великі сумніви щодо цього. Ми також сьогодні прийшли до в.о. начальника і поставили низку запитань. На жаль, жодної відповіді на ці запитання ми не отримали».

На сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру оприлюднені результати конкурсу на заміщення вакантних посад державної служби категорії «Б» начальників головних управлінь Держгеокадастру в областях, призначення на які здійснюється головою Держгеокадастру. Навпроти посади начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області зазначено, що не визначено переможця конкурсу. Раніше повідомлялося, що посадовий оклад начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області становить 12000 грн.

Незважаючи на наведене, у Житомирі продовжують розповсюджуватися чутки про повернення однієї з попередніх очільниць установи. Побічно ці чутки підтверджують співробітники самого Держгеокадастру.

Руслан Мороз

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Ігор Мазепа

    Той геокадастр - кишенькове бандугрупування місцевої влади. Відповідно проінформував ДБР. Щось має бути, якщо той ДБР теж не кишенькове.

keyboard_arrow_up