Близько 40 тисяч житомирян, що мешкають в багатоповерхівках, зможуть отримати перерахунок плати за газ

Близько 40 тисяч житомирян, що мешкають в багатоповерхівках, зможуть отримати перерахунок плати за газ

Відповідно до рішення Корольовського районного суду м. Житомира від 6 червня 2018 року дії ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут» щодо встановлення лічильників газу у багатоквартирних будинках визнано неправомірними.

Після набрання рішенням законної сили мешканцям будинків, права яких були порушені, а це близько 40 тисяч громадян, товариство зобов’язане перерахувати з 1 січня 2017 року плату за газ. Про це під час брифінгу з журналістами 8 червня повідомила заступник прокурора Житомирської області Роксолана Гребенюк.

«Крім того, товариство  зобов'язано провести демонтаж  неправомірно встановлених лічильників. У 2016 році ПАТ «Житомиргаз» здійснив встановлення загальнобудинкових лічильників у 116 будинках міста без згоди мешканців цих будинків, а також без згоди контролюючих органів Житомирської міської ради. Тобто, такі дії були проведені безпідставно з порушенням вимог чинного законодавства. Органами прокуратури разом з міською радою було створено спільну комісію з виявлення цих фактів. Проведено обстеження, зібрано матеріали, і справу було подано до суду. Справа розглядалася з жовтня 2017 року і фактично лише 6 червня 2018 року було прийнято рішення на користь всієї територільної громади», - зазначила Роксолана Гребенюк.

Також заступник прокурора додала, що дане рішення першої інстанції вступає в силу через тридцять днів з дня його проголошення.

Відео дня

«Якщо «Житомиргаз» не буде оскаржувати  вищевказаного рішення, то через тридцять днів ми вправі розпочати процес виконання цього рішенння. Воно є конкретизованим, тобто «Житомиргаз» вправі добровільно його виконати, в іншому випадку житомирянам не потрібно буде нікуди звертатися щодо перерахунків, оскільки в судовому рішенні зазначено, що відповідач зобов'язаний здійснити перерахунок самостійно по платіжках, які стосуються періоду з 1 січня 2017 року по день демонтажу», - наголосила Роксолана Гребенюк.

У коментарі журналістам «20 хвилин» спеціаліст по зв'язках з громадськістю та пресою ПАТ «Житомиргаз» Катерина Чумак повідомила, що товариство з рішенням Корольовського районного суду не згодне та подаватиме апеляційну скаргу.

За інформацією прокуратури, наразі проводиться вивчення законності дій ПАТ «Житомиргаз» щодо розміщення будинкових лічильників в інших населених пунктах області.

Адреси будинків, мешканці яких мають право на перерахунок, дивіться нижче у фото.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Yulia Petrenko

    не всі будинки вказані. наприклад мій Кондратюка 7
  • Наталия Осовская

    Вторая попытка? Первое заявление приняли и тут же сказали не ждите перерасчёта,в письменном виде на дорогой бумаге прислали отказ !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up