Бійка в супермаркеті, факультет TikTok та опитування серед житомирян: що містяни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Бійка в супермаркеті, факультет TikTok та опитування серед житомирян: що містяни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Продавчиня напала на покупця в супермаркеті у Житомирі, в університеті Поплавського відкрили факультет TikTok, житомиряни оцінили діяльність місцевої влади та розвиток міста.

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

Бійка у супермаркеті

В одному із житомирських супермаркетів покупчиня побилась із продавчинею через маску – на місце виїжджала поліція.

Відео дня

Інцидент стався вранці 15 вересня в супермаркеті на Великій Бердичівській. 

«Касир зажадала негайно надіти маску, я почала її шукати в сумці, але вона не заспокоювалася, кричала на мене, ображала. Тоді я жбурнула цю моркву на стрічку, і хотіла вже йти – але тут касир з криком "нехай мене звільнять..." вискочила з-за каси, схопила мене за волосся і почала бити», – розповідає постраждала дівчина Єлизавета.

«Крім того, їй допомагала охоронець, вона тримала мене і не дозволила піти. У підсумку я запізнилася на роботу, і мене звільнили», – додає вона.

За словами касирки Ольги, морква, кинута на стрічку, потрапила в неї – це остаточно вивело її з себе, і тому вона напала на покупчиню. На місце виїжджала поліція, проте в результаті сторони домовилися мирно і вирішили не писати заяви в поліцію.

Касирці оголосили догану, також Ольга заплатить штраф. Постраждала дівчина втратила роботу через запізнення, пов'язане з довгим очікуванням поліції і подальшим розглядом.

Житомиряни активно обговорювали ситуацію в супермаркеті, більшість зайняла сторону продавчині.

 «Дивно, що в коментарях погані відгуки про цей магазин. Я тут через день. Касири ввічливі, охорона адекватна. Як тільки 4 людей на касі, викликають додаткового касира. Може, десь якийсь був одиничний випадок. Але мені взагалі не пригадується жодного негативного випадку з цього магазину. Просять одягати маску хоча б на касі, бо такі правила, і щоб не кашляли на касира. Купити маску можна на касі за 3 грн», – коментує Anastasiya Nesterova.

«Дурдом... Скоро будуть бити і тих, хто невакцинований», – написала Алёна Дмитриева.

 «Это не адаптированный к двухлетнему карантину магазин... Охрана впускает без маски, а кассир без маски не отпускает, и маски в магазине не продаются...» – зазначає Nina Zagalska Muliavska.

 «Ой, та всі пишуть-пишуть, в Метро також не відпускають без маски, чого касир має сидіти цілий день в масці, а мадам не може одягти її на 5 хв, щоб купити тої моркви. Чесно, тільки від цієї маски, якщо цілий день в ній побути, може "криша поїхати"», – пише Ірина Андрійчук.

 «Работать кассиром очень тяжело. Если тебе таких двадцать за день пройдёт и покидает в тебя продукты, то можно не только побить, но и убить. А как кассир ей нагрубил, мне интересно, почему здесь не написали, какие грубые слова она употребляла? Может, покупатель немножко приукрасил или приврал?» – цікавиться Юлия Горовая.

 «У жодному разі не виправдовую насилля, але може варто врешті дотримуватись правил і одягати маску самостійно – без нагадування: перед входом до магазину/транспорту. Люди – продавці/водії/охоронці зобов'язані контактувати з сотнями інших людей і можуть мати супутні захворювання, при яких перебіг КОВІДу важчий, і ризикують просто не пережити хворобу, також мають стареньких мам, хворих бабусь. Чому вони мають ризикувати? Чому та особа, яка порушила правила магазину, дозволила собі кидати морквою?» – написала Tania Melnyk.

Університет Поплавського відкрив факультет TikTok

Київський університет культури відкрив факультет TikTok, який називають першим в Україні та світі. Після його закінчення видадуть диплом. Про це розповів президент навчального закладу Михайло Поплавський.

«Моя місія – українізувати ТікТок, вести за собою креативну, амбітну та перспективну молодь, яка творитиме новітню історію країни. Українців мають знати у всьому світі. Україні є чим дивувати світ.

Ми розпочинаємо навчати “з нуля”, і після закінчення ви зможете отримати диплом. Університет культури – це бренд, який повинен підкорити світовий інформаційний простір», – акцентував Михайло Поплавський.

Житомиряни не пройшли повз цієї сенсації та висловили свою думку з приводу такого підходу до навчання.

 «Давайте ще академію блогерів відкриємо, а звичайні школи закривайте. Для чого вам розумне населення?» – прокоментувала Ольга Калитич.

 «Та відправте вже на пенсію цього "юного орла", бо він понавідкриває всякої дурні, якої вже й так достатньо. Хай собі вдома у себе відкриває Ток-Ток», – зазначає Veronika Lyulchak.

«Ні, ну таке... Можливо, в чомусь він і правий...» – пише Наталія Логвиненко.

«Як кажуть: до когось старість приходить разом із розумом, а до когось старість приходить одна», – жартує Оксана Шатрюк.

«Елтон Джон місцевого розливу», – прокоментував Руслан Сікало.

«Прикольний дед! Он мне нравится, и песни его нравятся!» – говорить Леся Перетятько.

Житомиряни оцінили напрям розвитку міста

Оприлюднено дані презентованого 16 вересня сьомого всеукраїнського муніципального опитування, яке було проведено соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Мер Житомира та міська рада посідають 12 місце серед 24 обласних центрів за рівнем схвалення їхньої діяльності.

Дані були зібрані у 24 містах України (Київ та усі обласні центри; у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк) з 12 травня по 3 червня 2021 року за допомогою face-to-face інтерв'ю на дому у респондентів. 

Зокрема, оцінюючи напрям розвитку міста та країни, 48% житомирян зазначили, що місто рухається у правильному напрямі, 28% вважають правильним напрям руху України.

Житомиряни неоднозначно оцінили таку новину.

«Вы опрос в горисполкоме делали? С кем ни поговоришь, все недовольны его работой, а тут на тебе такое....» – коментує Сергей Буданов.

«52% відправте пожити у Новограді-Волинському», – пропонує Svetlana Zinchyk.

«Одного разу дівчина потрапила в минуле, але цього не помічала, бо жила у Житомирі», – жартує Vladimir Vasiienko.

«Может, у кого-0то есть предложения нового главы города?! "КВН" и "95 квартал" не предлагать. Хватит. Этими уже сыты», – пише Сергей Остапчук.

«В кои века в Житомире начались перемены в лучшую сторону. И все равно не устраивает глава города», – зазначає Сергей Остапчук.

«И это очевидно. 52%, видимо, или не жили в Житомире последние 30 лет, или слепые, ну или просто те, кто во всём ищут плохое», – підкреслив Денис Добрянский.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up