Бібліотечні пристрасті: хто очолив обласну дитячу бібліотеку?

Бібліотечні пристрасті: хто очолив обласну дитячу бібліотеку?

Попри те, що бібліотека традиційно вважається тихим і спокійним місцем, навіть навколо неї можуть розгорнутися зовсім не тихі пристрасті. Особливо, коли мова йде про заміщення вакантної посади директора закладу.

 

Здавалося б, конкурс на заміщення посади директора обласної бібліотеки для дітей навряд зможе викликати бодай якийсь резонанс, особливо – коли на цю посаду претендує лише одна людина, яка вже не перший рік очолює дану установу. Однак цього разу все виявилося не так просто.

Уперше конкурс був оголошений ще у березні. Тоді свою кандидатуру подала лише Ольга Лепілкіна, котра з 1991 року обіймає посаду директора Житомирської обласної бібліотеки для дітей. Під час першого етапу конкурсу 18 квітня комісія констатувала, що дана кандидатура повністю відповідає кваліфікацйним вимогам, що підтвердило профільне управління культури Житомирської облдержадміністрації. За ініціативи головуючого – заступника голови обласної ради Максима Вілівчука – голосування відбувалося таємно. З семи присутніх один утримався, троє проголосували «за» і троє – «проти». Як зізнався сам Вілівчук, він голосував проти, оскільки має власне бачення щодо того, як має відбуватися конкурс. На його переконання, участь у конкурсі мають брати більше кандидатів, аніж один.

Варто відзначити, що інших бажаючих позмагатися за дану посаду просто не було, та й практика конкурсу «на одну особу» – геть не новина для комунальних підприємств, однак це нікого особливо не збентежило.

Відео дня

Оскільки комісія з першого разу не змогла затвердити кандидата, конкурс оголосили повторно. Цього разу на «арену» вийшов ще один кандидат на посаду директора обласної бібліотеки для дітей – Анна Антіпова.

«Це вже другий етап, тому що перший конкурс не пройшов, – розповідає напередодні другого засідання конкурсної комісії кандидат Ольга Лепілкіна. – Спочатку я була єдиним кандидатом і відбувалися не досить гарні події – члени комісії від обласної ради тиснули на інших членів, щоб вони проголосували. Їм потрібен був час, щоб “протягнути” свою людину», – розповідає жінка.

Ольга Григорівна переконана, що її опонентом стала людина, котру протежує обласна рада.

«Її підтримують певні політичні сили, але вона жодного дня не працювала в бібліотеці, не має бібліотечної освіти й стажу роботи», – розповідає пані Ольга.

Друге засідання конкурсної комісії відбулося 13 липня. Незважаючи на всі перипетії, другого кандидата, Анну Антіпову не допустили до участі в конкурсі, оскільки її документи не відповідали кваліфікаційним вимогам. Більше того – вона не з’явилася на конкурс.

Цього разу голосування було відкритим і, за відсутності інших кандидатів, більшість членів конкурсної комісії погодили кандидатуру Ольги Лепілкіної на посаду директора Житомирської обласної бібліотеки для дітей. З переможцем конкурсу буде укладено контракти терміном на 5 років, ну а рішення щодо призначення на посаду прийматимуть депутати на сесії обласної ради.

Того дня відбулися конкурси на посади керівників таких комунальних закладів обласної ради як «Обласна бібліотека для юнацтва», «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олега Ольжича», «Житомирський обласний центр народної творчості» та комунальне підприємство «Бердичівське міжміське бюро технічної інвентаризації».

За результатами конкурсів погоджено кандидатури на керівників чотирьох закладів, і лише на посаду директора обласного центру народної творчості жоден претендент не набрав більшість голосів, тому конкурсна комісія прийняла рішення оголосити повторний конкурс.

Дмитро Соколов

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up