Безоплатна правова допомога - завжди поруч

Безоплатна правова допомога - завжди поруч

Система безоплатної правової допомоги - реальний шанс для українців захистити свої права та відстояти інтереси в суді.

Клієнти системи надання безоплатної правової допомоги (системи БПД) з різних куточків України розповіли свої історії «правових перемог». Саме вони стали основою для 7 інформаційних плакатів та 6 соціальних відеороликів, які нещодавно представили у Києві.

Плакати та ролики підготовані за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

Відео дня

Сюжети плакатів та роликів стосуються захисту прав учасників АТО, відстоювання прав осіб з інвалідністю, захисту від насилля у родині, відстоювання права на справедливу пенсію, захисту від незаконного звільнення та від неправомірно нарахованих комунальних платежів, а також – відстоювання права на належні комунальні послуги. Їх герої – українці, які зіштовхнулися із несправедливістю. Подолати цю несправедливість їм допомогли адвокати та фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Як розповів директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк, героями сюжетів стали звичайні громадяни України різного віку, які отримали необхідну безоплатну правову допомогу. «Історії, що знайшли відображення у сюжетах відеороликів, є типовими та поширеними. Саме з такими проблемами люди часто звертаються до  системи безоплатної правової допомоги по всій Україні. Відеоролики на прикладі реальних людей показують, що існують правові шляхи вирішення цих проблем, і кожна людина має можливість скористатися гарантованими державою інструментами правового захисту», – наголосив він.

«Безоплатна правова допомога – це проект, який поновлює справедливість і забезпечує реалізацію права українців на захист. І наше завдання – донести цю інформацію кожному громадянину. Саме тому сьогодні разом з нашими надійними партнерами з Уряду Канади, посольства Канади в Україні та проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні” ми дали старт інформаційній кампанії «Безоплатна правова допомога – завжди поруч», – впевнений Міністр юстиції України Павло Петренко.

Інформаційну кампанію підтримав українсько-канадський проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром впродовж 2014 – 2018 років, за підтримки Уряду Канади.

На думку Надзвичайного та Повноважного посла Канади в Україні Романа Ващука, система безоплатної правової допомоги в Україні – приклад реформи направленої на надання правових послуг найбільш вразливим людям. «Але потрібно, щоб ці люди знали про те, що такі послуги існують, та як їх можна отримати. Історії з правдивого життя, мабуть, будуть найбільш переконливими навіть для найбільш скептично налаштованих. Саме тому ми підтримуємо цю інформаційну кампанію, вибудувану на принципах поваги до прав людини, відкритості і доброчесності», – зазначив пан Посол.

«Ми хотіли розповісти суспільству про гарантії та права, які надає система безоплатної правової допомоги. Маємо надію, що ці особисті історії сприятимуть довірі до системи безоплатної правової допомоги, яка дійсно допомагає людям», – наголосила Директорка українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Лариса Бізо.

Проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні» підтримав тираж плакатів у 37 тис. примірників. Вони уже направлені до центрів та бюро правової допомоги в усіх регіонах для поширення серед громадськості та партнерських організацій. Соціальні ролики розроблені у кількох варіантах з урахуванням різних форматів медіа, де такі ролики можуть бути розміщені.

Учасники брифінгу сподіваються, що кампанія буде підтримана партнерами з державних та неурядових організацій, а також ЗМІ, та закликають до співпраці у поширенні інформації про безоплатну правову допомогу.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up