Бердичівські рятувальники пояснили, як правильно поводитися на кризі

Бердичівські рятувальники пояснили, як правильно поводитися на кризі

10 січня бердичівські рятувальники провели рейд на місцевій річці Гнилоп’ять.

У зв’язку з пониженням температури багато любителів зимової риболовлі почали масово виходити на замерзлі водойми, - інформує управління ДСНС України у Житомирській області. Аби запобігти травмуванню та загибелі населення, фахівці ДСНС посилили інформаційно-роз’яснювальну роботу на водоймах області.

Рятувальники нагадали громадянам основні заходи безпеки на льоду. Зокрема, що не можна пробивати поряд одна від одної багато лунок, необхідно уникати розташування великими групами на одному місці, рибалити на переправах, поблизу вимоїн та занадто далеко від берега. Із собою вони завжди повинні мати міцну мотузку довжиною 12-15 м, а також дошку або велику гілку.

Відео дня

Як відомо, деякі чоловіки полюбляють зігрітися спиртними напоями, проте фахівці категорично радили цього не робити. Адже потрапляючи у кров алкоголь сприяє переохолодженню, викликаючи велику втрату тепла, одночасно створюючи помилковий ефект зігрівання організму зсередини.

Окрім цього, рейдовики розповіли про три ступені переохолодження та надання першої допомоги при їх виникненні. Також місцевим жителям та рибалкам умовно продемонстрували декілька способів порятунку потерпілого, що опинився у крижаній воді.

Більшість мешканців зазначили, що знають як подбати про свою безпеку, проте для закріплення інформації рятувальники роздали усім застережливі пам’ятки.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up