Багатодітним матерям Житомира не вистачає вільного часу і спілкування

Багатодітним матерям Житомира не вистачає вільного часу і спілкування

Актуальним для них також є професійне навчання, - такі результати досліджень, проведених у Житомирі.

Відбулося засідання міської міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності під час якого було презентовано дослідження  потреб багатодітних матусь м. Житомира, проведеного в рамках проєкту «Житомирська міська ОТГ – територія рівних можливостей», який реалізується за участі управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради, ЖОМГО «Паритет» за фінансової підтримки БФ «Український жіночий фонд», - повідомляє пресслужба міськради.

За словами Тарасенко Наталії, голови ради ЖОМГО «Паритет», «участь в опитуванні узяли більше 400 жінок

Аналіз пільг і допомог, які отримують багатодітні сім’ї у м. Житомирі, котрі надаються за рахунок державного та місцевого бюджету, показав, що вони спрямовані виключно на дітей (за винятком виплати при присвоєнні почесного звання «Мати-героїня»).

Відео дня

Майже 90,0% опитаних жінок підпорядковують свої інтереси інтересам дітей або сім'ї.

 

Дослідження виявило, що найбільшими  потребами багатодітних матерів є вільний час для себе (80-90,0%), спілкування (70-80,0%). Такі результати спостережено у всіх вікових категоріях та незалежно від кількості дітей. Актуальною потребою також є професійне навчання (60-70,0%). Проведені фокус-групи серед багатодітних матерів підтвердили результати опитування.

 Актуальною також залишається проблема інформування цільової аудиторії про заходи, законодавство, сервіси за допомогою різних каналів комунікації, в тому числі поширення інформації через медіа та соціальні мережі».

Заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Людмимла Сікайло зазначила, що «необхідно активніше залучати громадські організації до роботи з цільовою аудиторією «багатодітні матері» шляхом підтримки проєктів виконавчими органами Житомирської міської ради, зокрема управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту. А також внести зміни до міської цільової програми на 2020 рік відповідно до отриманих результатів дослідження потреб цільової аудиторії».

За інформацією управління у справах сім‘ї, молоді і спорту Житомирської міської ради

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Лора

    Ну ей-Богу! Смешно! Они провели статистику! От иногда доходит до абсурда! Чесслово! На тебе дом, со всеми вытикающими, я в селе, у меня еще и огород! И пятеро детей, которых надо обувать, одевать, мыть, а самое главное-кормить! Это- ведровые кастрюли по мере роста детей! Какое личное время?! Какая учеба?! А кто все будет за меня делать?! Пушкин?! Я ведь хочу тоже выглядеть чисто и аккуратно и в доме и в детях! А это прорва времени, даже со всем фаршем на кухне, если он канечно есть! Но в селах не ахти розгуляешся, есть обстоятельства, есть перемены хорошие и паскудные! И это все влияет! Я Вам, уважаемые статисты так скажу, тот, кто некогда не имел много детей, некогда не поймет как это! И заседайте там, росчитывайте, статестируйте хоть до "китайской пасхи" , но практика-это противоположность теории! И очень замечательно, если у многодетной семьи есть отец, путний, а не шалтай - болтай, потому что зачастую, мамочка тянет из себя жылы сама! А позним, и ооочень позним ночером, ложась, а вернее падая как сноп, она даже неуспевает сообразить, успела выспаться то хоть чуток, или это глюк пролетел от усталости! Это счастье - иметь столько детей! Но и это большой труд, как физический, так и психологически-эмоциональный!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up