Багатодітні родини Житомирщини з початку карантину потерпають від голоду

Багатодітні родини Житомирщини з початку карантину потерпають від голоду

Якщо карантин триватиме ще кілька тижнів, то багато містян, які живуть від зарплати до зарплати, не витримають тривалого безгрошів'я.

Одна із житомирянок розповіла журналісту, що у неї п'ятеро дітей, від 2 до 8 років. Живе в гуртожитку на Польовій. Чоловіка в зв'язку з пандемією відправили у відпустку за свій рахунок. Вона зверталася до Житомирської мерії про допомогу, їй відповіли: пишіть заяву, гривень 500 дадуть, але допомогу отримає протягом двох місяців. Але що багатодітній родині їсти сьогодні?

Таких малозабезпечених в місті - більше 5 тисяч, це самотні люди, багатодітні мами, люди похилого віку.

Відео дня

Житомирянка Галина Чижова, яка небайдуже ставиться до проблем дітей-сиріт та багатодітних сімей, написала в Фейсбуці наступний пост:

«SOS! Діти! Дорогі друзі ! В зв’язку з тим , що на час карантину закрили школи і дитячі садочки, багато багатодітних родин, одиноких матерів потрапили в дуже тяжку життєву ситуацію. Особливо багатодітні родини та одинокі матері. Служби у справах дітей, соціальні служби і центри теж пішли на карантин. Вони бездіють... Тому, коли влада бездіє і не приймає ніяких рішень в питаннях допомоги багатодітним родинам та родинам, які потрапили в тяжку життєву ситуацію, звертаюся до Вас, дорогі друзі ! Хто чим може і в межах своїх можливостей! Давайте допоможемо родинам вижити в ці непрості часи. Адресу і особисті дані родин можу надати в особисті повідомлення. Бо давати цю інформацію відкрито на ФБ - не приносить результату. Починається цькування і образи матерів. Тому прошу Вас, в межах своїх можливостей - допомогти родинам. Що потрібно родинам. Родина, де 7-ро діток: картопля, крупи, цукор, мука, сіль, олія, овочі. Родина - де 5-ро діток. Такі самі потреби. Телефон і адресу матерів надам в особисті повідомлення. Або по телефону: мій телефон – 0677820862».

Багато небайдужих житомирян зараз вже надають допомогу тим, хто опинився в скрутному стані в зв’язку з карантином. Але допомоги потребують ще багато родин. 

Ми звертаємося до всіх, хто має можливість допомогти, долучитися до цієї доброї справи!

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Андрей Мазяр

    Перед тим, як народжувати дітей, потрібно думати і розраховувати фінансові можливості майбутніх батьків їх матеріального забезпечення і інші пов"язані з цим ньюанси... головою думати потрібно а не статевими органами.... не сусід, ні батьки, ні мер, ні президент, ні держава нам в житті нічого не винні - розраховувати потрібно на свої можливості ....
  • Галина

    Нехай би по1000 гр дали сім'ям з дітьми, а не пенсіонерам. Я пенсіонерка з пенсією 2200 гр. Проживу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up