Апеляційний суд Житомирської області скасував рішення судді першої інстанції Перекупки І.Г.

Апеляційний суд Житомирської області скасував рішення судді першої інстанції Перекупки І.Г.

Житомирська міська рада та Українська православна церква в особі керуючого митрополита Никодима не заперечує проти побудованого закладу громадського харчування на майдані Перемоги, 13-а.

В Україні, розпочавши власну справу, можна зіштовхнутись з натиском на підприємництво з боку можновладців. Навіть за наявності усіх належних документів, затвердженого проекту, будівництво може не відбутись. Яскравим прикладом наведеної ситуації є добре знане у Житомирі місце на Перемоги, 13-а.

Ще у 2011 р. виконавчий комітет міськради пунктом 12 додатку №1 від 01.09.11 оформив право власності на нерухомий об’єкт, що належить фізичній особі Павлу Малиновському. Мова йшла саме про 0,05 га землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі за адресою: майдан Перемоги, 13-а. Саме на цій законній підставі 05.09.2011 Павло Малиновський отримав свідоцтво на право власності об’єкта нерухомості.

У 2012 році на основі витягу з протоколу засідання архітектурно-містобудівної ради сесія прийняла рішення про розробку детального плану території «Смачної зупинки». Після цього в управлінні архітектури Павлу Малиновському видали містобудівні умови та обмеження. А у 2015 р. він отримав декларацію на початок будівельних робіт.

Відео дня

1 березня 2016 р. підприємець почав розбирати стару іржаву конструкцію і будувати новий об’єкт. У центрі Житомира замість старої конструкції «Смачної зупинки» мали б зводити нову, але будівельні роботи з невідомих причин зупинила архітектурно-будівельна інспекція, яка провела ряд перевірок на об`єкті.

На цьому натиск на підприємця не завершився: у той же час активісти ″Арушанян та компанія″, не спитавши думки пересічних житомирян, на всю кричали про те, що майбутня забудова порушує усі архітектурні канони і заважає собору, що у центрі міста.

Проте підприємець має усі належні документи від митрополита Никодима, який відповідним документом повідомив: «Житомирська єпархія Української Православної церкви не має заперечень щодо реконструкції власного павільйону під кафе з зупинкою громадського транспорту, що розташований безпосередньо поблизу Спасо-Преображенського Кафедрального Собору».

До справи підприємця намагались долучити і Національну поліцію України. У 2016 р. ГО «Час змін» в особі Ірини Коцюби направила листа до держструкури про незаконне будівництво Павла Малиновського. Заяву було внесено до  Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Нацполіція України протягом 2-х років вела розслідування, і вже у грудні 2017 року у відповідь на інформаційний запит надали документ: «По факту кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України було досудове розслідування, в ході якого 30.09.2017 р. було прийнято рішення  закрити кримінальне провадження у зв’язку з недостовірною інформацією».

Останнім кроком на заваді підприємця був хід колишнього архітектора міста Євгенії Черкасової, яка подала до Богунського районного суду позовні вимоги з метою скасувати свідоцтва на право власності Лілії Малиновської, яка на той час була власницею павільйону. Позов судом був задоволений. І це, зазначимо, тоді, коли об’єкт повністю добудований, зданий в експлуатацію та Павло Малиновский набув право власності на об’єкт. Такий собі відкритий рейдерський захват шляхом суду.

Доводити свою правоту підприємець вирішив у законному руслі, звернувшись до Апеляційного суду Житомирської області. Підприємця підтримала і місцева влада: сесія міської ради №906 від 18.12.17 р. прийняла рішення направити звернення до Апеляційного суду з додатком, у якому чітко прописано, що дії Євгенії Черкасової були неправомірними.

«Позов громадянки Черкасової Є.Л. є проявом незаконних дій від імені всієї територіальної громади міста Житомира, нівелює гарантію стабільності суспільних відносин між органами місцевого самоврядування і громадянами, підриває довіру до органів місцевого самоврядування», - йдеться  у тексті.

Вже 14 лютого 2018 р. Апеляційний суд Житомирської області у складі Галацевич О.М., Григорусь Н.Й., Микитюк О.Ю.скасував рішення справи №295/2557/17 та відмовив в задоволенні позову Черкасової  Є.Л.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка"
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up