"Антикорупційний рух Житомирщини" повідомив про проблеми Центру захисту тварин

"Антикорупційний рух Житомирщини"  повідомив про проблеми Центру захисту тварин

У приміщенні промерзають стіни, протікає стеля, погана вентиляція і зараження грибком.

20 вересня 2016 року у Житомирі офіційно відкрився Центр захисту тварин. Тоді представникам влади дарували футболки з логотипом Центру, лунала музика, а сам центр був прикрашений різнокольоровими кульками.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук голова "Антикорупційного руху Житомирщини"  Володимир Гірук.

Епопея з будівництвом центру тягнулася з далекого 2012 року, коли міська рада за 1,2 мільйони гривень придбала приміщення на вулиці Параджанова, 87 (колишня вулиця Баранова). Реконструкцію розпочали у 2015 році. Її орієнтовна вартість склала близько 2 мільйонів гривень. 
Розслідування щодо використання коштів на цей об’єкт наша громадська організація розпочала ще весною 2016 року і декілька місяців поспіль нам всіляко блокували доступ до документів. Коли ж нам все-таки вдалося їх отримати, стало відомо багато цікавих речей.

Відео дня

Зокрема те, що у актах виконаних робіт не було деталізації обладнання для притулку. Тобто неможливо було дізнатися реальну його реальну ціну. Деякого устаткування, яке було вказано в документах, взагалі не існувало. Також нам вдалося встановити, що значна частина устаткування купувалася підрядником ПРБФ «Комунальник» (засновник Микола Антонович Корзун) у ФОП Корзун Андрій Миколайович, який не був на той час офіційним дистриб’ютором, а лише посередником. Окрім того, частковий аналіз документів тоді показав, що ціни на основні позиції значно завищені.

Чому ми власне згадали про Центр захисту тварин. А тому, що сьогодні депутати Житомирської міської ради під час виїзної комісії мають оглянути приміщення Центру, частина якого за 2,5 роки є непридатною. Як зазначає керівник Центру Олександра Мельник, у маніпуляційній та приймальні для собак наявне промерзання стін, ураження їх грибком, протікання стелі, відшарування штукатурки, недостатня вентиляція та опалення приміщення.

У 2016 році ми намагалися привернути увагу депутатського корпусу, виконавчої влади та громадськості до того, що вартість робіт завищена і що на об’єкті були проблеми. Однак, вважали за краще промовчати або зробити селфі на фоні кульок. Що ж, ось тепер і маємо.

Сподіваємося, що хоч зараз до підрядника застосують хоч якісь санкції і змусять його виправити свої помилки, а не знову виділятимуть кошти з міського бюджету.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Читач08

    Якщо дійсно міська влада виділила 2мільйони гривень на будівництво центру,тоді виникає питання- чому Андрій Корзун забув заплатити звичайним будівельникам???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up