Андрій Хливнюк («Бумбокс»): «Рок-н-рол живе в автобусі, на концерті і на студії»

Андрій Хливнюк («Бумбокс»): «Рок-н-рол живе в автобусі, на концерті і на студії»

У Житомирі 25 вересня відбувся масштабний концерт гурту «Бумбокс» на підтримку максі-синглу «Люди». Перед виступом вокаліст гурту Андрій Хливнюк розповів журналістам про концепцію синглу, розширення колективу та своє ставлення до музики.

Концерт відбувся в рамках туру на підтримку максі-синглу «Люди», котрий став другим в історії «Бумбоксу». До синглу увійшли 5 пісень: «Люди», «Выход», «Злива» (спільно з Джамалою та Pianoбой), «Рок-н-рол» і «Мала».

Про концепцію синглу

«Концепція синглу дуже проста: звичайні людські та людяні переживання – від дуже гострих, пов’язаних з непересічними і, навіть, драматичними подіями, частиною яких ми стали в той чи інший спосіб, і до якихось простих думок, – пояснює фронтмен гурту Андрій Хливнюк. – Це така собі платівка-сповідь. Люди ведуть щоденники та ходять до психоаналітиків, а музиканти видають альбоми. Це наш спосіб сублімації».

Відео дня

Соліст «Бумбоксу» розповів, що до платівки увійшли пісні, написані та записані протягом останніх двох років. У процесі створення синглу до команди приєдналася ще одна людина – піаніст Павло Литвиненко, котрий, за словами Андрія Хливнюка, вже зробив дуже вагомий внесок у творчість групи, оскільки став співавтором і співпродюсером наступної платівки, яка готується до виходу.Про розширення колективу «Бумбокс»

«Рано чи пізно, на якомусь етапі, рок-групі знадобиться хоча б одна людина, яка вміє грати, – жартує Андрій Хливнюк. – У нашому випадку це Павло Литвиненко. А якщо серйозно – накопичилося багато пісень, де є партії клавішних інструментів».

Про аудіокасети

Максі-сингл «Люди» виходить, так би мовити, у «широкому форматі». Нині він уже є на СD-дисках і касетах, невдовзі вийде і на вінілових платівках.

«Касети – це не «мертвий» формат, – ділиться соліст гурту «Бумбокс». – Я сам слухаю касети і багато хто з моїх знайомих мають касетні програвачі».

Але найголовніше – це концепція гурту. Андрій Хливнюк переконаний, що гурт, який називається «касетним програвачем», не може «зректися» аудіокасет:

«Ми виходимо на касетах і кожен реліз виходитиме на касетах надалі. Це живе, його можна помацати, покрутити олівцем… Касета. Чому б і ні?»

Про пісню «Рок-н-рол» і рок-н-рол як такий

«Я б сказав, що це думки людини, яка якимось чином до цього має відношення, знаходячись у третій країні,в улюбленій своїй країні, маючи там свого слухача і думки з приводу того, що це таке, – розповідає співак про нову пісню «Рок-н-рол», що увійшла до синглу «Люди». – Можливо, трошки підняли завісу про те, як це у нас відбувається».

У той же час Андрій Хливнюк називає пісню «Рок-н-рол» своєрідним маніфестом, оскільки вона написана російською мовою саме в той час, коли більшість намагаються цієї мови не вживати.

«Це пісня і щоб показати, що ніяких репресій немає, що я можу вільно видавати пісні будь-якою мовою і вони можуть ставати хітами в Україні. А сама пісня – це просто… там все сказано. Поспіть у тамбурах років 10 і будете знати, про що ця пісня, – з посмішкою говорить соліст гурту. – Як мені здається, рок-н-рол живе в автобусі, на концерті і на студії. Все інше – це якісь технічні штуки, промоушн… Ані в продажу футболок, ані касет, ані в інтерв’ю, ні, тим більше, в прес-конференціях ніякого рок-н-ролу немає», – розводить руками фронтмен «Бумбоксу».

Про улюблену музику

Андрій Хливнюк розповідає, що перший альбом команди називався «Меломанія» не даремно, адже тут зібралися саме меломани:

«Меломани – це не просто люди, які слухають якусь музику. Це люди, для яких неможливе життя без музики. У кожному стилі і в кожному напрямку для мене є своє «молоко» і своя «сметана». І от «сметану» з цього я збираю, – пояснює артист. – Я залюбки слухаю від хіп-хопу до прогресивного джазу, повертаючись знову до класики. Кожна музика ділиться не по стилям, (і це не мої слова), а по емоційному наповненню. Є музика, щоб бігати зранку, щоб кохати, щоб гуляти... Є драйв, є грув… хоча б так. Почніть з цього, розбийте їх, і почне далі й далі воно розходитися як ціла мережа струмків. На всі випадки життя ви знайдете собі музику. Музика – це ж універсальна мова, яку всі розуміють. Їй дуже мало приділяють часу, особливо люди за 30, а вона надихає, лікує, тішить, смішить, коли сумно і навпаки…», – переконаний Андрій Хливнюк.Про «найкомфортніше» місце для виступів

На питання, де артистові найбільше подобається виступати – в клубах, на стадіонах чи у театрах, соліст гурту «Бумбокс» з посмішкою відповів: «На репетиційній базі»:

«У мене там звук максимально комфортний, я добре чую себе, добре чую хлопців, нічого не гуде, немає відлуння. Там концентруєшся на тому, щоб у ноти був початок і кінець, на емоційній складовій, а не на тому що «не лажать, не лажать, дограти до кінця пісню такою, якою вона була записана», – з посмішкою ділиться Андрій Хливнюк. – А стадіони, клуби театри… Є велика різниця, але грати завжди класно. Коли на твій концерт приходять люди, котрі знають матеріал, який ти записуєш – це вже дуже круто. Це мрії, які збуваються».

Автор фото Марина Михальчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up