Альпійський сир з Михайлівки. Сироварня запрацювала у тестовому режимі

Альпійський сир з Михайлівки. Сироварня запрацювала у тестовому режимі

Відремонтоване приміщення, нове обладнання, свіжі сири - зміни у сироварні кооперативу "Добрі газди" за півроку.

 

Сироварню в селі Михайлівка, яке входить до Глибоцької ОТГ почали споруджувати у липні на місці старої лазні, проводили капітальний ремонт. Обладнання придбали  завдяки австрійській агенції. 

Григорій Ванзуряк, голова Глибоцької ОТГ тоді розповідав журналістам ІА АСС: «Проект австрійської агенції передбачає лише придбання обладнання. Реконструкція, всі ремонтні роботи будуть здійснені за кошти громади . Ми плануємо лише 800 тисяч гривень  вкласти  у підготовчі роботи, щоб підприємство запрацювало і фактично, така ж сума – 20 тисяч євро вкладена в обладнання.»  Тепер сироварня змінилась до невпізнаванності та запрацювала у тестовому режимі, повідомив ІА АСС голова Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк: "Ми почали виробляти невеликі партії сиру щодня, купуючи молоко в селян Михайлівки та місцевих фермерів, - каже Григорій Ванзуряк, - поки робимо три види сиру - голландський, австрійський та сири альпійської групи. Згодом даємо куштувати мешканцям, які після дегустації кажуть, які сорти їм сподобались на смак більше. Тоді обираємо для подальшого виробництва саме найпопулярніші види сирів."

23 січня у кооперативі "Добрі газди" прийматимуть виробників обладнання, які мають провести першу тестову пробу варіння сиру, щоб надати сироварам технологічну карту для подальшого виробництва продукту. Урочисте відкриття сироварні в Михайлівці вже затвердили із грантодавцями з Австрії, воно відбудеться 22 березня зазначив Григорій Ванзуряк.

За матеріалами інформагенства АСС

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up