Акція протесту: батьки і освітяни проти закриття інтернатів

Акція протесту: батьки і освітяни проти закриття інтернатів

На протест під стінами Житомирської ОДА з’їхалися представники комунальних інтернатних закладів області. Ліквідація інтернатів неабияк сколихнула громадськість.

 

Близько двохсот обурених педпрацівників, батьків та небайдужих активістів 17 березня прийшли на розмову з владою області. Все почалося з інформації, яка з’явилася на сайті облради. У повідомлення йшлося, що робоча група з оптимізації мережі інтернатних закладів Житомирської обласної ради вирішила ліквідувати 4 інтернати, а ще 2 навчальні заклади об’єднати.

Це проекти рішень про ліквідацію 4 інтернатів, а саме: Довбиської спеціальої загальноосвітньої школи-інтернату, Кмитівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, Вишевицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, Ушомирської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та приєднання Житомирської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат №1 до Житомирської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №2.

Цього ж дня влада Житомирської ОДА планувала зустрітися з представниками цих закладів аби вирішити це питання. Проте, провести нараду тихо-мирно не вдалося. Близько 14 години біля облради розпочався мітинг. Освітяни і батьки дітей проти закриття таких закладів, бо вважають рішення щодо оптимізації безглуздим.

Відео дня

«Влада планує ліквідувати інтернатні заклади, але всі ми розуміємо, що вони хочуть їх закрити і зекономити. Як можна розкидати наших дітей по звичайних школах, вони до них зовсім не пристосовані. Це може стати для них великою травмою», – поділилась мама одного із учнів.

До мітингувальників вийшов заступник голови ОДА, співголова робочої групи з оптимізації мережі інтернатних закладів Ярослав Лагута. Однак, мирна розмова не склалася, тому сторони пішли до малої зали ОДА.

Влада намагалася пояснити, що це лише проект рішення.

«Нині ми не можемо говорити про закриття навчального закладу, а тим більше, про дати. Неодноразово засідала робоча група. Ще має бути як мінімум обговорення у двох депутатських комісіях: гуманітарній і бюджетній та рішення голів фракцій про формат винесення цього питання на сесію і власне голосування», – розповів батькам і освітянам Ярослав Лагута.

Після тривалих суперечок, через брак місця у малій залі, сторони перейшли до великої зали облдержадміністрації. Розмова тривала декілька годин, але порозуміння не сталося. Освітяни та батьки запевнили, що приїдуть не лише на сесію, а й зроблять усе можливе, аби їх почули.

Маргарита Кот

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Марина Михальчук

    Чомусь я приймаю сторону освітян і батьків. Якщо б влада хотіла щось покращити, то зробила б це іншим способом, а так відомо хто найбільше страждатиме - діти.
  • Віктор

    Як завжди влада зовсім не слухає громадян.
  • Зінаїда

    Знов економлять на дітях. На собі б заощадили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up