Адвокат з Овруча допоміг внутрішньо переміщеній особі визнати виконавчий напис нотаріуса на суму понад 800 тис. грн таким, що не підлягає виконанню

Адвокат з Овруча допоміг внутрішньо переміщеній особі визнати виконавчий напис нотаріуса на суму понад 800 тис. грн таким, що не підлягає виконанню

Військові події на Сході країни змусили пана Олега Михайлова (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, – прим. автора) переїхати до Овруцького району Житомирської області.

На початку 2019 року пан Олег отримав постанову про відкриття виконавчого провадження про стягнення з нього на користь банку понад 800 тис. грн.

У лютому 2019 року він звернувся до Овруцького бюро правової допомоги за консультацією. Чоловік був у розпачі і розповів, що у 2008 році взяв машину у кредит. Згодом, коли він через вимушене переміщення не зміг платити кредит, він повернув машину банку та був впевнений, що нічого не винен банківській установі. Пан Олег запитував, чи можливо скасувати виконавчий напис нотаріуса, на підставі якого виконавчою службою відкрито виконавче провадження. 

Фахівчиня бюро Ольга Могилевець проконсультувала чоловіка. Пояснила, що він, як внутрішньо переміщена особа, має право на безоплатну вторинну правову допомогу. 

Відео дня

На момент звернення до бюро пан Олег жодної вимоги зі сторони банку про необхідність повернення коштів не отримував, не був відповідачем у справах про стягнення з нього на користь банку коштів. Проте він отримував кредит в банку для придбання автомобіля. Згодом авто було вилучено банком для погашення боргу.

Коростенський місцевий центр з надання БВПД видав доручення адвокату Віктору Лугинцю.

Зібравши відповідний пакет документів, Віктор Лугинець підготував позов до Овруцького районного суду Житомирської області.

Суд першої інстанції відмовив позивачу у задоволенні позову до банку.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, чоловік подав апеляційну скаргу. Житомирський апеляційний суд рішення суду першої інстанції скасував та ухвалив нове судове рішення, яким виконавчий напис нотаріуса про стягнення суми заборгованості за кредитним договором визнано таким, що не підлягає виконанню.

Згодом банк подав касаційну скаргу.

Постановою Верховного Суду касаційну скаргу банку залишено без задоволення, а постанову Житомирського апеляційного суду від 3 грудня 2019 року залишено без змін.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up