6 жовтня: свята, народні прикмети та погода у Житомирі

6 жовтня: свята, народні прикмети та погода у Житомирі

6 жовтня 2022 року – четвер. 225-й день війни Росії проти України. До Нового року залишилось 86 днів. 

Свята та події

6 жовтня - Всесвітній день охорони місць проживання (World Habitat Day). Свято започаткували під час Бернської конференції, яка стала міжнародною угодою про охорону дикої природи та фауни і природних середовищ проживання. Головна мета дня - пропагування збереження для нинішнього і майбутнього поколінь такого середовища, яке є сприятливим для природі та фауни.

Також 6 жовтня - День помічника лікаря. Професійне щорічне свято, яке має за свою мету показати важливість роботи помічників лікаря. Цього дня традиційно вітають всіх тих, хто має відношення до цієї професії.

А ще 6 жовтня - День божевільного Капелюшника. Це яскравий персонаж з відомої казки письменника Льюїса Керрола "Аліса в країні чудес". Дату обрали не випадково. Саме цього дня 1986 року програмісти з міста Боулер (штат Колорадо) вирішили створити цікаве свято та здійснювати незрозумілі та абсурдні вчинки, носячи на голові циліндри. А надихнули їх ілюстрації до казки від художника Джона Тенніела. На них Капелюшник був зображений в циліндрі з двома числами - 10 та 6.

Відео дня

6 жовтня в церковному календарі – зачаття Івана Хрестителя. Священник Захарія і дружина його Єлизавета дуже хотіли дітей, але Бог довгий час не чув їхні молитви. Одного разу до Захарія явився архангел Гавриїл і почав таку бесіду з ним: "Не бійсь, Захаріє, бо почута молитва твоя, і дружина твоя Єлизавета сина породить тобі, ти ж даси йому ймення Іван. І він буде на радість та втіху тобі, і з його народження багато хто втішиться". І сталося так, як сказав священнику архангел.

Іменини

 Іван, Антон, Йосип.

Талісманом людини, народженої 6 жовтня є гіацинт. Догороцінний камінь, який часто зустрічається у сучасних прикрасах. Може мати різне забарвлення. Здавна гіацинт вважався каменем мудрості. А тому його носили в своїх перснях старці та воїни.

Що не можна робити 6 жовтня

  1. Наші предки намагалися в цей день не спілкуватися занадто тісно з важко хворими і нещасними людьми. Побоювалися, що якщо мати справу з нещасливими людьми, то можна і самому стати нещасним.
  2. У цей день не можна скаржитися на своє життя і перераховувати свої проблеми, інакше неприємностей в житті стане ще більше.

Прикмети погоди 6 жовтня

  • Дикі гуси дуже високо в небі летять - до холодної і ранньої зими.
  • Високі бур'яни обіцяють морозну і сніжну зиму.
  • Багато жолудів впало з дуба - до хорошого врожаю зерна в наступному році.
  • Якщо день туманний, то наступний рік буде врожайним.
  • Багато горіхів, але мало грибів - до дуже морозної зими.
  • Якщо журавлі вже полетіли в теплі краї, то потеплінь більше не буде.
  • Якщо півень кричить всю ніч, то скоро настане негода.

Погода у Житомирі

У Житомирі ранкове прояснення не робить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Без опадів. Від 10 до 19 градусів тепла.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up