18 серпня: що святкувати, іменинники дня і погода у Житомирі

18 серпня: що святкувати, іменинники дня і погода у Житомирі

18 серпня 2022 року – четвер. 176-й день війни Росії проти України. 230-й день року.

Свята

18 серпня - День протизаплідних засобів. Головна мета свята - поінформувати суспільство про важливість протизаплідних засобів у боротьбі з ранньою вагітністю та різноманітних захворювань, які передаються статевим шляхом.

Також 18 серпня - День "Ніколи не здавайся". Хоч це і неофіційне свято, однак воно призване нагадати людині, що вона може досягнути успіху в будь-яких починаннях, якщо не буде здаватися.

А ще 18 серпня - День поганої поезії. Заснували це свято відомі творці інших цікавих подій - Рут та Томас Рой з компанії Wellcat Holidays. Колись Томас почав придумувати різні події, щоб принести в повсякденне життя трішки гумору. Тепер він робить це разом зі своєю дружиною.

Відео дня

18 серпня - День відкриття гелію. Сталося це в середині XIX століття. Свято створили, щоб підкреслити важливу роль цього хімічного елементу в нашому житті.

18 серпня в церковному календарі – день пам'яті праведної Нонни, матері святого Георгія Богослова. Народилася вона у сім'ї благочестивих християн, які виховали доньку у християнських традиціях. В юному віці Нонна вийшла заміж за багатого землевласника Григорія Аріанзського, який був язичником. Дівчина молилася Господу кожного дня, щоб той допоміг привести чоловіка до істинного шляху. Молитви згодом були почуті. Григорій став християнином. Через деякий час Нонна народила сина, якого також виховала у християнській вірі.

В народі 18 серпня називали Євстигней-житник. Літні жнива вже підходять до завершення, а тому цього дня особливо славили ячмінь, який серед наших предків вважався зерном життя.

Іменини

Ярослава.

Що не можна робити 18 серпня

  1. У цей день не можна скупитися. Якщо у вас щось просять - обов'язково поділіться.
  2. Після сутінків небажано виходити з дому, щоб не сталося біди.
  3. Не можна їсти і пити в полі, інакше в наступному році буде поганий урожай.
  4. Спати вдень 18 серпня - до болів в спині.

Прикмети погоди

  • Грім з ранку віщує дуже спекотну погоду.
  • Якщо калина вже дозріла, то осінь буде ранньою.
  • У річці з'явилися п'явки - до теплої і сухої погоди.
  • Жаби голосно квакають - до дощової погоди.

Погода у Житомирі

Вранці небо у Житомирі - ясне, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів. Від 17 до 28 градусів тепла.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up