Житомирський обласний ліцей все-таки змінили на спортивний, але врахували академічну складову

Житомирський обласний ліцей все-таки змінили на спортивний, але врахували академічну складову

30 листопада Житомирська обласна рада зібралася на позачергову сесію для розгляду низки питань.

У цей час під стінами адмінбудівлі мітингували викладачі Житомирського обласного ліцею обласної ради, учні та їхні батьки, оскільки на порядок денний було винесене питання зміни статуту закладу і його перейменування. 

Напередодні, 29 листопада, вони вже збиралися під стінами обласної ради. Тоді батьки зазначили, що питання перепрофілювання закладу ні з ними, ні з викладачами ніхто не обговорював. Також вони висловили побоювання, що зміна профілю на спортивний призведе до погіршення якості знань. Крім того, було наголошено, що таким чином ліцей втратить статус академічного. 

Відео дня

Голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко під час позачергової сесії пояснив: «Ніхто не буде переривати навчання дітей та забороняти набирати дітей на академічні напрями. Водночас діти будуть навчатися у нових сучасних умовах, за новими технологіями та проживати у розширених гуртожитках. Заклад залишиться у підпорядкуванні обласної ради. Ми приймаємо це рішення виключно заради майбутнього наших дітей, всіх наших обдарованих дітей, а спортсмени – це також обдаровані діти. Зміни будуть тільки на краще, а заклад вийде на новий рівень».

Після виступу керівниці ліцею і батьків сторони дійшли компромісу: заклад матиме 50% спортивного напряму, 50% – академічного. Депутати проголосували за зміну назви та статуту ліцею. Зокрема у статуті зазначено таке визначення навчального закладу: «Житомирський обласний спортивний ліцей Житомирської обласної ради – комунальний спеціалізований заклад освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання, що забезпечує здобуття освіти спортивного профілю одночасно із здобуттям повної загальної середньої освіти на всіх її рівнях. Здобуття профільної середньої освіти передбачає спортивне та академічне спрямування: профільне навчання на основі поєднання змісту освіти і поглибленого вивчення окремих предметів та видів спорту з урахуванням здібностей та освітніх потреб здобувачів освіти з орієнтацією на продовження навчання на вищих рівнях освіти».

Після сесії голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко вийшов до протестувальників і пообіцяв студентам, що на наступному тижні приїде у їхній заклад з презентацією програми.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up